Hem » Mattor
 

Mattor

Köp en billig matta online. ✔ Snabba leveranser och stort sortiment. ✔ Passa på att köpa en fin matta online.

 
 

Classic collection Milano Matta 170x230 Silver

Classic collection Milano Matta 170x230 Silver
5 995 kr

AB E. Stjerna Tuva matta ? Blå, 75x240

AB E. Stjerna Tuva matta ? Blå, 75x240
999 kr

Classic collection Dörrmatta Key 60x90 Silver

Classic collection Dörrmatta Key 60x90 Silver
599 kr

Nattiot Sweet dream barnmatta

Nattiot Sweet dream barnmatta
1 499 kr

Santorini SANTORINI Matta 135x190 Blå -

Santorini SANTORINI Matta 135x190 Blå -
2 085 kr

Ekelund KURBITS Tablett 35X48 CM

Ekelund KURBITS Tablett 35X48 CM
119 kr

TAHINI Ullmatta 130x190 Vit -

TAHINI Ullmatta 130x190 Vit -
1 610 kr

Södahl Heritage Tablett Blå 33x48 cm

Södahl Heritage Tablett Blå 33x48 cm
79 kr

Massimo Kelim Natural Matta Dark grey/brown/black - 80x300

Massimo Kelim Natural Matta Dark grey/brown/black - 80x300
5 295 kr

Trappmatta - Manaus - Chablis - 25x65 cm

Trappmatta - Manaus - Chablis - 25x65 cm
199 kr

Shepherd Ebba ø120 fårskinn - Cappucino

Shepherd Ebba ø120 fårskinn - Cappucino
3 495 kr

Konstsilkesmatta Medallion vintage

Konstsilkesmatta Medallion vintage
869 kr

Kelimmatta Åland - Sand

Kelimmatta Åland - Sand
1 690 kr

Wiltonmatta Lace - Grå/vit

Wiltonmatta Lace - Grå/vit
1 190 kr

AB E. Stjerna Goa matta ? Brun, 200x300

AB E. Stjerna Goa matta ? Brun, 200x300
3 595 kr

Morello MORELLO Matta 230 Beige -

Morello MORELLO Matta 230 Beige -
1 705 kr

Matta Merino grå (140*200 cm)

Matta Merino grå (140*200 cm)
2 790 kr

PERGAMINO Mixmatta 160 Rund Blå -

PERGAMINO Mixmatta 160 Rund Blå -
2 370 kr
 

Mattor

Mattor för alla
Alla som har intresse för heminredning, oavsett om det sker på professionell eller hobbynivå vet hur viktigt det är att använda sig av textilier i inredningen. Visserligen har det under senare år varit en trend att plocka bort både gardiner och mattor, men i de flesta hem kommer det nog in en och annan matta åtminstone under vinterhalvåret. Både mattor och gardiner har nämligen fler funktioner att fylla än att bara skapa hemtrevnad. En matta kan helt enkelt förändra hela atmosfären i ett rum. Du har säkert märkt hur det ekar tomt i ett rum där man tagit ner gardinerna och slängt ut mattan inför en storstädning. Rummet känns lite kallt och tomt, men det mest märkbara är att man får ett ordentligt eko som märks både när man pratar och rör sig. När det inte finns några mjuka textilier i rummet som kan fånga upp ljudet känns det nästan som om detta studsar mot väggar och golv. Testa nästa gång du upplever ett ihåligt och ekande ljud att lägga på en matta, och / eller hänga upp gardiner, så kommer du garanterat att få en annan ljudbild i rummet.

Gardiner gör det ombonat och mysigt, och denna uppgift har naturligtvis också mattor. Men mattorna har också en mer påtaglig funktion, och det är att göra golvet mjukare och varmare att gå på. Det är just den värmande effekten som gör att vi kan säga att det ofta kommer in mattor på golvet under den kalla årstiden även där man har valt bort denna inredningsdetalj annars. För det är inte speciellt lockande att kliva ur sängen en tidig vintermorgon om man måste sätta ner fötterna på ett hårt och kallt golv. Då blir det betydligt lättare att lämna den varma sängen om man har en mjuk och värmande matta nedanför. Vid sängen är det därför lämpligt med en mjuk matta, gärna med lite längre lugg, för att få den där extra värmande känslan.

Mattor med olika funktion
En matta är inte bara en matta, vilken som helst. Det finns ett enormt utbud med mattor, som alla har sitt användningsområde och funktion. Många tänker i första hand på den vackra mattan som ska pryda golvet i vardagsrummet, och som kanske har som sin allra främsta uppgift att vara dekorativ och ge inredningen ett lyft. Men, vi använder ju mattor även i andra rum. Och vi ställer olika krav på mattorna beroende av var de ska ligga. I hallen, till exempel, behövs en matta som tål både smuts och slitage. Där är mattans uppgift först och främst att samla upp grus och smuts för att skydda golvet. Visst ska också hallmattan vara snygg och passa in i inredningen. Men det går inte bara att välja mattan efter utseendet här, utan man måste se till att materialet är tåligt så att mattan fungerar som man tänkt sig. Och för den skull finns speciella hallmattor som är tillverkade med tanke på de speciella krav som ställs. Många hall- och gångmattor, är till exempel försedda med halkskydd på undersidan så att de inte ska glida undan och orsaka olyckor. Med en kort lugg på mattan är det lättare att samla upp smuts från skorna, och man kan sedan lätt dammsuga upp det ur mattan. Hallen är ju det första som möter en besökare och det är här man får det första intrycket av bostaden. Därför är det givetvis också viktigt att välja en matta som är både praktisk och snygg. Hallen är ett av de rum som brukar vara svårast att möblera och inreda. Ofta är hallen lång och smal, eller så är den så liten att det inte får plats några möbler alls. Och om du inte kan sätta stilen med möbler eller andra inredningsdetaljer är det förstås extra viktigt att välja en matta som knyter ihop färgerna i inredningen och ger ett inbjudande och trevligt intryck.

I köket har inte mattan samma funktion som i hallen, och vi väljer därför en annan typ av matta. Men, även här är det viktigt med en matta som tål trafik. Området runt spisen, i köket, är kanske den plats i hemmet som användas mest, och mattan måste förstås tåla både slitage och i viss mån smuts. För det är svårt att undvika att det trillar ner matrester och annat på golvet när man lagar mat och bakar. Många väljer därför en plastmatta i köket, eftersom den går lätt att tvätta och snabbt att torka.

I badrummet ska mattan vara varm och skön att gå på eftersom ett badrumsgolv i sig ofta är både kallt och hårt. Dessutom måste mattan tåla väta och fukt, ett självklart krav i ett badrum.

Välj din favorit i det enorma sortimentet
Vi har, med andra ord, många olika krav på våra mattor. Men, det är för den skull inga större problem att hitta lämpliga mattor, eftersom utbudet kan betecknas som gigantiskt. Det finns speciella mattbutiker och om du vill ha en mer exklusiv matta är det definitivt där du ska leta. Men om du inte tänker köpa en äkta orientalisk matta, eller någon annan dyrgrip, kan du också hitta snygga mattor i de flesta möbelvaruhus.

Vill du kunna välja ur hela det enorma sortimentet, med mattor av alla sorter och i alla prisklasser, rekommenderar vi att du tittar här på nätet. Här finns mattor för alla smaker och alla rum. Du kan hitta allt från exklusiva äkta mattor till små, billiga badrums – och dörrmattor. Det fina är att du har dem samlade på skärmen, och slipper springa runt i en massa olika butiker och varuhus för att hitta mattan som motsvarar dina krav och önskemål. Här kan du titta och jämföra, och eftersom du ser mattan på bild på skärmen, kan du också bilda dig en uppfattning om hur den passar in i ditt hem. Dessutom kan du jämföra priser på mattor, enklast med hjälp av en speciell jämförelsesajt, så att du kan köpa din favoritmatta till det bästa priset.