Hem » Mattor
 

Mattor

Köp en billig matta online. ✔ Snabba leveranser och stort sortiment. ✔ Passa på att köpa en fin matta online.

 
 

Dörrmatta Love - Cocos - 45x75 cm

Dörrmatta Love - Cocos - 45x75 cm
250 kr

Dörrmatta Love - Cocos - 45x75 cm

ETOL Kvarter Stockholm matta

ETOL Kvarter Stockholm matta
6 250 kr

ETOL Kvarter Stockholm matta från ETOLETOL Kvarter Stockholm matta

Rug Solid Cotton matta - Pale green/offwhite striped

Rug Solid Cotton matta - Pale green/offwhite striped
1 350 kr

Rug Solid Cotton matta - Pale green/offwhite striped från Rug SolidRug Solid Cotton matta - Pale green/offwhite striped

Dörrmatta Home - gummerad - Grå/Svart - 45x75 cm

Dörrmatta Home - gummerad - Grå/Svart - 45x75 cm
190 kr

Dörrmatta Home - gummerad - Grå/Svart - 45x75 cm

ETOL Matta Star vändbar 70x120

ETOL Matta Star vändbar 70x120
690 kr

ETOL Matta Star vändbar 70x120 från ETOLETOL Matta Star vändbar 70x120

MyWorldBazaar Patchwork Rug Turquoise

MyWorldBazaar Patchwork Rug Turquoise
7 495 kr

MyWorldBazaar Patchwork Rug Turquoise från MyWorldBazaarMyWorldBazaar Patchwork Rug Turquoise

Dörrmatta Astor - Grön

Dörrmatta Astor - Grön
250 kr

Dörrmatta Astor - Grön

Konstsilkesmatta Kreta - Grå - 135x195 cm

Konstsilkesmatta Kreta - Grå - 135x195 cm
750 kr

Konstsilkesmatta Kreta - Grå - 135x195 cm

Dörrmatta Piggmatta Gummi - Svart

Dörrmatta Piggmatta Gummi - Svart
290 kr

Dörrmatta Piggmatta Gummi - Svart

MORELLO Matta Beige

MORELLO Matta Beige
1 995 kr

MORELLO Matta Beige

BERGEN Rya Vit

BERGEN Rya Vit
995 kr

BERGEN Rya Vit

ÖGONBLICK Ullmatta Rund 140 Mörkgrön/Lime

ÖGONBLICK Ullmatta Rund 140 Mörkgrön/Lime
1 995 kr

ÖGONBLICK är en enkel och modern ullmatta med unik design. Mattan passar bra i många ställen i hemmet som till exempel sovrummet, vardagsrummet, hallen och varför inte till och med barnrummet. Mattan har ett stort färgglatt urval av färger så alla kan hitta sin färg till sitt hem.Mörkgrön rund matta i ull.MåttDiameter: 140 cmÖGONBLICK Ullmatta Rund 140 Mörkgrön/Lime

Ullmatta Merino rund natur

Ullmatta Merino rund natur
2 490 kr

Mjuk, härlig & rund matta i finaste ull. Merino ullmatta är en snygg, slitstark och rund matta, handvävd av finaste ull. Denna matta är narturligt smutsavvisande och har en snygg neutralfärg, vilket gör det enkelt för dig att matcha ihop med andra färger och mönster. Passar lika bra i barnrummet såsom i vardagsrummet, eller varför inte under matbordet?Ø155 cm. Fri frakt inom Sverige.Ullmatta Merino rund natur

Matta Moroccan svart/vit (140*200 cm)

Matta Moroccan svart/vit (140*200 cm)
7 990 kr

Matta Moroccan är en stilren handknuten ullmatta med marokanskt inspirerat mönster. Mattan har en lite högrelugg än de vanligare mattorna och passar därför utmärkt i vardagsrummet eller sovrummet. Tack vare fettet i ullfibrerna gör så att denna matta är nartuligt smutsavisande samt att mattan blir extra slittålig. Tänk på att denna typ av matta luddar.Matta Moroccan svart/vit (140*200 cm)

AB E. Stjerna Davos matta - Röd

AB E. Stjerna Davos matta - Röd
2 650 kr

AB E. Stjerna Davos matta - Röd från AB E. StjernaAB E. Stjerna Davos matta - Röd

Massimo Rya Handvävd matta

Massimo Rya Handvävd matta
4 390 kr

Massimo Rya Handvävd matta från MassimoMassimo Rya Handvävd matta

METROPOLITAN Gummerad Matta Grå

METROPOLITAN Gummerad Matta Grå
895 kr

METROPOLITAN Gummerad Matta Grå

TRIXI Matta Blommor

TRIXI Matta Blommor
1 995 kr

TRIXI Matta Blommor

Sidor: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10Nästa sidaFörra sidan
 

Mattor

Mattor för alla
Alla som har intresse för heminredning, oavsett om det sker på professionell eller hobbynivå vet hur viktigt det är att använda sig av textilier i inredningen. Visserligen har det under senare år varit en trend att plocka bort både gardiner och mattor, men i de flesta hem kommer det nog in en och annan matta åtminstone under vinterhalvåret. Både mattor och gardiner har nämligen fler funktioner att fylla än att bara skapa hemtrevnad. En matta kan helt enkelt förändra hela atmosfären i ett rum. Du har säkert märkt hur det ekar tomt i ett rum där man tagit ner gardinerna och slängt ut mattan inför en storstädning. Rummet känns lite kallt och tomt, men det mest märkbara är att man får ett ordentligt eko som märks både när man pratar och rör sig. När det inte finns några mjuka textilier i rummet som kan fånga upp ljudet känns det nästan som om detta studsar mot väggar och golv. Testa nästa gång du upplever ett ihåligt och ekande ljud att lägga på en matta, och / eller hänga upp gardiner, så kommer du garanterat att få en annan ljudbild i rummet.

Gardiner gör det ombonat och mysigt, och denna uppgift har naturligtvis också mattor. Men mattorna har också en mer påtaglig funktion, och det är att göra golvet mjukare och varmare att gå på. Det är just den värmande effekten som gör att vi kan säga att det ofta kommer in mattor på golvet under den kalla årstiden även där man har valt bort denna inredningsdetalj annars. För det är inte speciellt lockande att kliva ur sängen en tidig vintermorgon om man måste sätta ner fötterna på ett hårt och kallt golv. Då blir det betydligt lättare att lämna den varma sängen om man har en mjuk och värmande matta nedanför. Vid sängen är det därför lämpligt med en mjuk matta, gärna med lite längre lugg, för att få den där extra värmande känslan.

Mattor med olika funktion
En matta är inte bara en matta, vilken som helst. Det finns ett enormt utbud med mattor, som alla har sitt användningsområde och funktion. Många tänker i första hand på den vackra mattan som ska pryda golvet i vardagsrummet, och som kanske har som sin allra främsta uppgift att vara dekorativ och ge inredningen ett lyft. Men, vi använder ju mattor även i andra rum. Och vi ställer olika krav på mattorna beroende av var de ska ligga. I hallen, till exempel, behövs en matta som tål både smuts och slitage. Där är mattans uppgift först och främst att samla upp grus och smuts för att skydda golvet. Visst ska också hallmattan vara snygg och passa in i inredningen. Men det går inte bara att välja mattan efter utseendet här, utan man måste se till att materialet är tåligt så att mattan fungerar som man tänkt sig. Och för den skull finns speciella hallmattor som är tillverkade med tanke på de speciella krav som ställs. Många hall- och gångmattor, är till exempel försedda med halkskydd på undersidan så att de inte ska glida undan och orsaka olyckor. Med en kort lugg på mattan är det lättare att samla upp smuts från skorna, och man kan sedan lätt dammsuga upp det ur mattan. Hallen är ju det första som möter en besökare och det är här man får det första intrycket av bostaden. Därför är det givetvis också viktigt att välja en matta som är både praktisk och snygg. Hallen är ett av de rum som brukar vara svårast att möblera och inreda. Ofta är hallen lång och smal, eller så är den så liten att det inte får plats några möbler alls. Och om du inte kan sätta stilen med möbler eller andra inredningsdetaljer är det förstås extra viktigt att välja en matta som knyter ihop färgerna i inredningen och ger ett inbjudande och trevligt intryck.

I köket har inte mattan samma funktion som i hallen, och vi väljer därför en annan typ av matta. Men, även här är det viktigt med en matta som tål trafik. Området runt spisen, i köket, är kanske den plats i hemmet som användas mest, och mattan måste förstås tåla både slitage och i viss mån smuts. För det är svårt att undvika att det trillar ner matrester och annat på golvet när man lagar mat och bakar. Många väljer därför en plastmatta i köket, eftersom den går lätt att tvätta och snabbt att torka.

I badrummet ska mattan vara varm och skön att gå på eftersom ett badrumsgolv i sig ofta är både kallt och hårt. Dessutom måste mattan tåla väta och fukt, ett självklart krav i ett badrum.

Välj din favorit i det enorma sortimentet
Vi har, med andra ord, många olika krav på våra mattor. Men, det är för den skull inga större problem att hitta lämpliga mattor, eftersom utbudet kan betecknas som gigantiskt. Det finns speciella mattbutiker och om du vill ha en mer exklusiv matta är det definitivt där du ska leta. Men om du inte tänker köpa en äkta orientalisk matta, eller någon annan dyrgrip, kan du också hitta snygga mattor i de flesta möbelvaruhus.

Vill du kunna välja ur hela det enorma sortimentet, med mattor av alla sorter och i alla prisklasser, rekommenderar vi att du tittar här på nätet. Här finns mattor för alla smaker och alla rum. Du kan hitta allt från exklusiva äkta mattor till små, billiga badrums – och dörrmattor. Det fina är att du har dem samlade på skärmen, och slipper springa runt i en massa olika butiker och varuhus för att hitta mattan som motsvarar dina krav och önskemål. Här kan du titta och jämföra, och eftersom du ser mattan på bild på skärmen, kan du också bilda dig en uppfattning om hur den passar in i ditt hem. Dessutom kan du jämföra priser på mattor, enklast med hjälp av en speciell jämförelsesajt, så att du kan köpa din favoritmatta till det bästa priset.