Hem » Mattor
 

Mattor

Köp en billig matta online. Snabba leveranser och stort sortiment. Passa på att köpa en fin matta online.

 
 

MyWorldBazaar Vintage Rug Turquoise

MyWorldBazaar Vintage Rug Turquoise
11 495 kr

MyWorldBazaar Vintage Rug Turquoise från MyWorldBazaarMyWorldBazaar Vintage Rug Turquoise

Fabula Living New freja matta ? Grey

Fabula Living New freja matta ? Grey
5 790 kr

Fabula Living New freja matta ? Grey från Fabula LivingFabula Living New freja matta ? Grey

MyWorldBazaar Patchwork Rug Multi

MyWorldBazaar Patchwork Rug Multi
7 495 kr

MyWorldBazaar Patchwork Rug Multi från MyWorldBazaarMyWorldBazaar Patchwork Rug Multi

MyWorldBazaar Patchwork Rug Beige

MyWorldBazaar Patchwork Rug Beige
7 495 kr

MyWorldBazaar Patchwork Rug Beige från MyWorldBazaarMyWorldBazaar Patchwork Rug Beige

Matta Labyrinth greyed jade (140*200 cm)

Matta Labyrinth greyed jade (140*200 cm)
1 743 kr

Labyrinth är en ny matta med snyggt mönster och behaglig färg. Labyrinth greyed jade finns i flera storlekar och färger. Handla till snygga kuddar i samma färg eller mönster. Skapa en helhet i inredningen kring din matta.Matta Labyrinth greyed jade (140*200 cm)

Wiltonmatta Cancun - Multi

Wiltonmatta Cancun - Multi
249 kr

Wiltonmatta Cancun - Multi

Wiltonmatta Berga - Svart/vit

Wiltonmatta Berga - Svart/vit
1 690 kr

Wiltonmatta Berga - Svart/vit

Shepherd Ella 6 fårskinn

Shepherd Ella 6 fårskinn
7 500 kr

Shepherd Ella 6 fårskinn från ShepherdShepherd Ella 6 fårskinn

MATCH Bomullsmatta 50x80 Turkos

MATCH Bomullsmatta 50x80 Turkos
295 kr

MATCH är en mycket praktisk och prisvärd badrumsmatta. Mattan lämpar sig perfekt för att ta emot dig när du kliver ur duschen eller badkaret, med sin mjuka textur och förmåga att dra till sig fukt ger den dig ett komfortabelt välkomnande. Dessutom är Match vändbar om den ena sidan skulle bli för blöt. Kombinera gärna med övriga artiklar i MATCH-serien, där återfinns frottéhanddukar, duschdraperier, keramik med mera!Turkos badrumsmatta.MåttBredd: 50 cmLängd: 80 cmMATCH Bomullsmatta 50x80 Turkos

Trasmatta Leksand - Svart

Trasmatta Leksand - Svart
149 kr

Trasmatta Leksand - Svart

AB E. Stjerna Orissa matta - Rosa

AB E. Stjerna Orissa matta - Rosa
1 090 kr

AB E. Stjerna Orissa matta - Rosa från AB E. StjernaAB E. Stjerna Orissa matta - Rosa

Ryamatta Rya Stefano - Antracite

Ryamatta Rya Stefano - Antracite
249 kr

Ryamatta Rya Stefano - Antracite

Fabula Living Poppy matta ? Light blue/beige

Fabula Living Poppy matta ? Light blue/beige
8 490 kr

Fabula Living Poppy matta ? Light blue/beige från Fabula LivingFabula Living Poppy matta ? Light blue/beige

KIDS Matta 95x133 Bok Sofia

KIDS Matta 95x133 Bok Sofia
495 kr

KIDS är omfattande serie mattor med motiv fån populära tecknade filmer och figurer. Här kan du hitta mattor för alla smaker alla från Spindelmannen och Nalle puh till Hello Kitty och Barbie finns representerade, så gör även filmerna ?Monsters inc.? och ?Flygplan? och många fler, allt för att du ska hitta just ditt barns favoritfigurer! Mattorna är tillverkade i hundra procent nylon och har gummerad undersida som håller dem på plats under de mest fartfyllda lekarna.Barnmatta med motiv från Disney-serien "Sofia den första".KIDS Matta 95x133 Bok Sofia

A-Carpet Helsinki matta

A-Carpet Helsinki matta
35 600 kr

A-Carpet Helsinki matta från A-CarpetA-Carpet Helsinki matta

JORUNN Bomullsmatta Grön

JORUNN Bomullsmatta Grön
895 kr

JORUNN Bomullsmatta Grön

Wiltonmatta Paisley - Multi

Wiltonmatta Paisley - Multi
1 690 kr

Wiltonmatta Paisley - Multi

Wiltonmatta Fashion - Röd/grå

Wiltonmatta Fashion - Röd/grå
1 790 kr

Wiltonmatta Fashion - Röd/grå

Sidor: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10Nästa sidaFörra sidan
 

Mattor

Mattor för alla
Alla som har intresse för heminredning, oavsett om det sker på professionell eller hobbynivå vet hur viktigt det är att använda sig av textilier i inredningen. Visserligen har det under senare år varit en trend att plocka bort både gardiner och mattor, men i de flesta hem kommer det nog in en och annan matta åtminstone under vinterhalvåret. Både mattor och gardiner har nämligen fler funktioner att fylla än att bara skapa hemtrevnad. En matta kan helt enkelt förändra hela atmosfären i ett rum. Du har säkert märkt hur det ekar tomt i ett rum där man tagit ner gardinerna och slängt ut mattan inför en storstädning. Rummet känns lite kallt och tomt, men det mest märkbara är att man får ett ordentligt eko som märks både när man pratar och rör sig. När det inte finns några mjuka textilier i rummet som kan fånga upp ljudet känns det nästan som om detta studsar mot väggar och golv. Testa nästa gång du upplever ett ihåligt och ekande ljud att lägga på en matta, och / eller hänga upp gardiner, så kommer du garanterat att få en annan ljudbild i rummet.

Gardiner gör det ombonat och mysigt, och denna uppgift har naturligtvis också mattor. Men mattorna har också en mer påtaglig funktion, och det är att göra golvet mjukare och varmare att gå på. Det är just den värmande effekten som gör att vi kan säga att det ofta kommer in mattor på golvet under den kalla årstiden även där man har valt bort denna inredningsdetalj annars. För det är inte speciellt lockande att kliva ur sängen en tidig vintermorgon om man måste sätta ner fötterna på ett hårt och kallt golv. Då blir det betydligt lättare att lämna den varma sängen om man har en mjuk och värmande matta nedanför. Vid sängen är det därför lämpligt med en mjuk matta, gärna med lite längre lugg, för att få den där extra värmande känslan.

Mattor med olika funktion
En matta är inte bara en matta, vilken som helst. Det finns ett enormt utbud med mattor, som alla har sitt användningsområde och funktion. Många tänker i första hand på den vackra mattan som ska pryda golvet i vardagsrummet, och som kanske har som sin allra främsta uppgift att vara dekorativ och ge inredningen ett lyft. Men, vi använder ju mattor även i andra rum. Och vi ställer olika krav på mattorna beroende av var de ska ligga. I hallen, till exempel, behövs en matta som tål både smuts och slitage. Där är mattans uppgift först och främst att samla upp grus och smuts för att skydda golvet. Visst ska också hallmattan vara snygg och passa in i inredningen. Men det går inte bara att välja mattan efter utseendet här, utan man måste se till att materialet är tåligt så att mattan fungerar som man tänkt sig. Och för den skull finns speciella hallmattor som är tillverkade med tanke på de speciella krav som ställs. Många hall- och gångmattor, är till exempel försedda med halkskydd på undersidan så att de inte ska glida undan och orsaka olyckor. Med en kort lugg på mattan är det lättare att samla upp smuts från skorna, och man kan sedan lätt dammsuga upp det ur mattan. Hallen är ju det första som möter en besökare och det är här man får det första intrycket av bostaden. Därför är det givetvis också viktigt att välja en matta som är både praktisk och snygg. Hallen är ett av de rum som brukar vara svårast att möblera och inreda. Ofta är hallen lång och smal, eller så är den så liten att det inte får plats några möbler alls. Och om du inte kan sätta stilen med möbler eller andra inredningsdetaljer är det förstås extra viktigt att välja en matta som knyter ihop färgerna i inredningen och ger ett inbjudande och trevligt intryck.

I köket har inte mattan samma funktion som i hallen, och vi väljer därför en annan typ av matta. Men, även här är det viktigt med en matta som tål trafik. Området runt spisen, i köket, är kanske den plats i hemmet som användas mest, och mattan måste förstås tåla både slitage och i viss mån smuts. För det är svårt att undvika att det trillar ner matrester och annat på golvet när man lagar mat och bakar. Många väljer därför en plastmatta i köket, eftersom den går lätt att tvätta och snabbt att torka.

I badrummet ska mattan vara varm och skön att gå på eftersom ett badrumsgolv i sig ofta är både kallt och hårt. Dessutom måste mattan tåla väta och fukt, ett självklart krav i ett badrum.

Välj din favorit i det enorma sortimentet
Vi har, med andra ord, många olika krav på våra mattor. Men, det är för den skull inga större problem att hitta lämpliga mattor, eftersom utbudet kan betecknas som gigantiskt. Det finns speciella mattbutiker och om du vill ha en mer exklusiv matta är det definitivt där du ska leta. Men om du inte tänker köpa en äkta orientalisk matta, eller någon annan dyrgrip, kan du också hitta snygga mattor i de flesta möbelvaruhus.

Vill du kunna välja ur hela det enorma sortimentet, med mattor av alla sorter och i alla prisklasser, rekommenderar vi att du tittar här på nätet. Här finns mattor för alla smaker och alla rum. Du kan hitta allt från exklusiva äkta mattor till små, billiga badrums – och dörrmattor. Det fina är att du har dem samlade på skärmen, och slipper springa runt i en massa olika butiker och varuhus för att hitta mattan som motsvarar dina krav och önskemål. Här kan du titta och jämföra, och eftersom du ser mattan på bild på skärmen, kan du också bilda dig en uppfattning om hur den passar in i ditt hem. Dessutom kan du jämföra priser på mattor, enklast med hjälp av en speciell jämförelsesajt, så att du kan köpa din favoritmatta till det bästa priset.