Meny Stäng

Anlita flyttfirma – detta ska du tänka på

anlita en flyttfirma

Har du bestämt dig för att ta hjälp av en professionell flyttfirma i samband med din flytt? Då har du också gjort ett mycket bra val. Ett företag som arbetar med flytt kan med enkelhet hjälpa dig med allt från packning till städning, transport och magasinering. Naturligtvis kan du även få bärhjälp, t.ex. när dina kartonger ska bäras in i lastbilen eller in i det nya hemmet.

I Sverige har flyttfirmor blivit allt mer populära och det finns flera orsaker till varför. Till att börja med är det enklare att flytta med hjälp av ett företag, eftersom du kan fokusera på andra saker under tiden som dina föremål fraktas. Samtidigt kan en flyttfirma i Stockholm även erbjuda dig RUT-avdrag, vilket innebär att du inte behöver betala fullt pris. Istället får du en reducering på 50 % på den totala arbetskostnaden. Detta har lett till att allt fler har råd och möjlighet att ta hjälp av flyttföretag, utan att behöva göra av med alldeles för mycket pengar.

5 tips när du ska anlita flyttfirma

Det finns många saker som du bör tänka på när du ska välja ett företag som ska hjälpa dig med flytten. Här nedan listar vi fem aspekter som du absolut inte bör glömma bort att ha i åtanke.

F-skatt – Det är viktigt att företaget du väljer att använda är registrerat för F-skatt. Om det inte finns F-skatt kommer du inte heller kunna använda det avdrag som du får tilldelat från Skatteverket. Detta ligger också till grund för att du som kund ska slippa betala för företagets arbetsgivaravgifter, något som du faktiskt kan bli skyldig att göra om flyttföretaget inte är registrerat.

Referenser och omdöme – Lita inte blint på en snygg och professionell sida, utan kolla upp företaget för att se vad tidigare kunder tycker om deras tjänster och bemötande. Du vill ha ett flyttföretag som är seriöst och professionellt och som kan erbjuda dig bra kundservice.

Pris – Priset är naturligtvis också en mycket viktig faktor. Se till att du frågar om detta redan vid första kontakt och ha koll på vad som ingår. Det bästa är att jämföra flyttföretag innan du väljer. Det gör du genom att använda en opartisk jämförelsesajt som tar in offerter från flera olika företag.

Tjänsteutbud – Vilka tjänster kan flyttföretaget erbjuda dig och finns det tjänster som du kommer behöva betala extra för? De allra flesta firmor hjälper dig med packning, transport och bärhjälp, men vissa har större utbud än så. Det är t.ex. inte helt ovanligt att du även kan få hjälp med magasinering eller att ta saker till återvinningen. Många flyttföretag samarbetar också med städfirmor som kan erbjuda flyttstädning.

Försäkringar – Ett seriöst flyttföretag ska kunna erbjuda dig trygga och bra försäkringar. Här är det rekommenderat att du väljer ett företag med en garanti hos ett externt och välkänt försäkringsbolag. Att förlita sig på flyttfirmans egna ekonomi för garanti och försäkring kan du bara göra om du först kontrollerar verksamhetens ekonomi och kan garantera att den är stabil och trygg.