Meny Stäng

Biosoffa

Biosoffa – En modern typ av soffa

Biosoffor finnas i många olika utföranden och prisklasser, där de billigaste alternativen börjar på cirka 6000 till 7000 kronor, och de allra största och kvalitativa biosofforna kan nå upp till nästan vilka prisklasser som helst. Egentligen brukar inte den som skapar ett biorum, som verkligen ska fungera och vara bekvämt, tänka så mycket på priset utan här är det kvalitet och komfort som prioriteras. Därför säljer dessa fina och trendiga biosoffor som smör i solsken.

biosoffa

Naturligtvis behöver du inte ha någon biosalong för att vara intresserad av, och ha nytta och nöje av, en biosoffa. Denna soffa kan även placeras i vilket vardagsrum som helst och bli en av de mest funktionella och bekväma möbler som du någonsin haft. När du jämför med vad en vanlig soffa kan kosta idag är det inte så väldans stor skillnad i pris på en biosoffa, och här får du en enorm komfort och njutning även när du tittar på t.ex. din favoritmatch i Premier League.

Ska du köpa och är intresserad av en biosoffa finns det mycket information att hitta på nätet. Det bästa du kan göra är att söka runt och läsa om de olika modellerna, så får du ett grepp om vad som verkligen finns och får lättare att välja en biosoffa som passar dina krav av komfort och kvalitet.

Reclinersoffa

Är du på jakt efter en biosoffa men hittar inget passande när du söker på nätet? Då kan du testa att istället använda sökordet reclinersoffa. Detta är nämligen två olika ord som egentligen beskriver samma typ av möbel. Du kommer troligen få betydligt fler sökträffar när du söker efter reclinersoffa och du kommer upptäcka att de här sofforna finns i många olika storlekar och utföranden.

Hitta reclinersoffan som passar i ditt hem

En reclinersoffa är lite speciell jämfört med andra soffor och designmässigt kan det vara svårare att hitta en soffa av den här typen som matchar övrig inredning. Det finns dock lite olika typer av reclinersoffor och framför allt går det att hitta olika storlekar på soffor. Det gör att du kan hitta en passande soffa till biorummet i källaren men om du vill ha en reclinersoffa i vardagsrummet där hela familjen ska få plats går det också alldeles utmärkt. Är du kanske snarare ute efter en liten och nätt soffa som får plats i de äldre barnens rum så går det också fint. Det finns såväl stora som små reclinersoffor, vilket gör att många kan få precis det biosalongsliknande rum som de drömmer om.

Reclinersoffor finns i både skinn och tyg. Många som ser den här typen av soffa framför sig kanske främst tänker på en soffa i skinn, vilket får en del att istället satsa på en annan sorts soffa. Det finns dock som sagt även soffor i tyg av den här modellen. Det gör att du till viss del ändå kan anpassa möbeln till den stil du har i övrigt i hemmet. Du kan till exempel välja nyans på soffan och du kan även välja om du vill ha en vanlig tvåsitssoffa eller tresitssoffa eller om du hellre vill ha en hörnsoffa.

Varför är reclinersoffan det rätta valet?

Då är frågan varför man ska välja en reclinersoffa när det är dags att välja ny soffa. Det givna svaret är att det här är en riktigt bekväm soffa som vem som helst skulle längta efter att få slå sig ned i. För många är det något av en dröm att äga en sådan möbel, och det går nästan inte att få den rätta känslan i ett biorum utan att ha reclinersoffor eller reclinerfåtöljer.

De här möblerna är verkligen otroligt komfortabla. Till skillnad från vanliga soffor kan du fälla ut ett fotstöd på många av de här möblerna och verkligen sträcka ut dig och koppla av. Det är förstås en stor och viktig anledning till att de här möblerna kommer in i många hem.

En annan anledning till att reclinersoffan är det rätta valet är att detta är en möbel som passar precis lika bra i vardagsrummet som i källarens hobbyrum. Både unga och gamla brukar uppskatta dessa soffor för dess enorma komfort och extra bonus brukar extra funktioner som till exempel inbyggd mugghållare ge.

Vad kostar soffan?

Hur mycket man än tycker om en soffa när man ser den i butiken så gäller det förstås att man har råd med den också. Det spelar ingen roll hur snygg den är eller hur bekväm den är, om pengarna inte finns på kontot. Kostnaden är därför en högst relevant faktor.

Hur mycket kostar då en reclinersoffa? Det kan skilja en hel del i pris mellan olika soffor. Priset avgörs av flera olika faktorer, däribland storlek, material, funktioner och även vilken butik soffan köps från. Soffor av den här typen behöver inte vara jättedyra. Det finns reclinersoffor för runt 3000 kronor. Det finns dock också många modeller som är betydligt dyrare.

Många varianter kostar mellan 6000 och 7000 kronor men det finns också flera dyrare varianter. Precis som med andra soffor påverkar naturligtvis storleken priset. Generellt är det billigare att köpa en liten tvåsitssoffa än att köpa en stor hörnsoffa som dominerar rummet. Reclinersofforna är naturligtvis inget undantag från den tumregeln.

Andra nödvändiga detaljer till hemmabion

En biosoffa är en bra start när du ska göra i ordning ett biorum i ditt hem. Det är dock inte det enda du behöver för att få till en bra helhetsupplevelse. Du behöver även ett bra hemmabiosystem och en rejäl TV. Det går även att använda andra lösningar, som till exempel en projektor som visar en stor bild på väggen. Det finns flera varianter och det gäller att du hittar den lösning som passar bäst för just din hemmabio.

Förutom en biosoffa kanske du även vill ha en eller flera fristående reclinerfåtöljer. Huruvida det behövs eller inte beror förstås på hur många som kommer använda sig av rummet. Om det enbart är du och en eller två personer till kanske soffan ger tillräckligt många sittplatser. Om du däremot räknar med att det kommer dyka förbi kompisar med jämna mellanrum som också vill hänga i biorummet, eller om er familj är stor, kan det vara klokt att även investera i några fåtöljer.

Rätt stämning med korrekt ljussättning

Rätt ljussättning är också viktig för att stämningen ska bli den rätta. Du bör därför se till att välja rätt lampor till rummet där du ska ha din hemmabio. Det behöver inte alls vara några speciellt dyra eller avancerade lampor, det gäller bara att välja ut vilket sken du vill ha, vart lamporna ska sitta och hur många lampor som ska finnas i rummet. Vill du ha lampor med dimmerfunktion eller vanliga lampor som bara kan tändas och släckas? Det finns gott om möjligheter och du kommer troligtvis upptäcka att lampor och belysning verkligen gör stor skillnad. Du kan få inspiration genom att ta en titt på Minhembio´s galleri.

Eftersom reclinersoffan troligtvis kommer vara den största möbeln i rummet är det klokt att låta den sätta stilen. När du sedan ska inreda rummet i övrigt bör du utgå från den soffa du har valt, och se till att övriga detaljer matchar denna. Om du ska köpa fåtöljer är det till exempel klokt att välja möbler som passar bra ihop med soffan och om du vill ha soffbord och tv-bänkar bör de också passa bra ihop med rummets huvudpjäs, nämligen biosoffan. Försök gärna också att hitta mattor till rummet som har en nyans som går bra ihop med tyget eller skinnet i biosoffan. Det kommer bidra till ett enhetligt och snyggt helhetsintryck.

Skapa din egen biosalong med hjälp av en biosoffa

Har du alltid drömt om en egen biosalong? Varför inte göra slag i saken och inreda en? Du behöver inte ha ett enormt hus eller vara rik för att lyckas. Generellt kan du lyckas med allt du företar dig. Det gäller helt enkelt att vara tillräckligt bestämd. Om du verkligen vill ha en biosalong ska du därför se till att få en. Det kommer naturligtvis inte vara gratis, men det behöver heller inte bli jättedyrt. Faktum är att du själv kan vara med och styra kostnaderna till stor del. Det finns inte mycket som är obligatoriskt i en biosalong. Tvärtom. Det är du själv som avgör vad som behöver finnas. De flesta skulle nog säga att en biosoffa är en av de viktigaste parametrarna. Låt oss därför börja där.

Hitta rätt biosoffa

Det första du behöver göra är förstås att avgöra vilket rum som ska bli biosalong. Förhoppningsvis har du tänkt ut ett lämpligt rum. Det behöver naturligtvis inte vara stort. Huvudsaken är egentligen att du får plats med biosoffan och en stor skärm. När du väl har koll på vilket rum det bli är det dags att ta mått. Du behöver fundera på vart i rummet soffan ska placeras. Först då kan du mäta utrymmet. Måtten behöver du när du ska börja leta efter en soffa. I och med att du känner till måtten kan du beställa soffan på webben. Naturligtvis måste du inte göra det men du har möjligheten. På webben har du ett större utbud. Det gör också att du har möjlighet att hitta en soffa till ett bättre pris.

För att välja rätt soffa finns det några saker att fundera över. Hur många sittplatser ska soffan erbjuda? Ska det finnas hållare för dryck mellan sätena? Ska platserna vara fällbara separat eller bara gemensamt? Ska de inte vara fällbara överhuvudtaget? Det här är några av de frågor du behöver besvara. Du behöver även fundera över hur soffan ska se ut. Finns det någon specifik färg du föredrar? Vill du ha en klassisk brun lädersoffa med fällbara säten och mugghållare? Eller tycker du kanske att en svart reclinersoffa är rena drömmen? Vill du ta ut svängarna och satsa på en färgrik soffa? Varför inte en röd sådan med tre eller fyra sittplatser? Möjligheterna är många och på nätet har du ett enormt sortiment att utforska.

Spridda priser

Priset på biosoffor kan verkligen variera. Det går omöjligt att säga att en soffa kostar si eller så mycket. Det finns riktigt billiga varianter. Det går faktiskt att lägga vantarna på en liten biosoffa för så lite som 3 600 kronor. Vill du komma så billigt undan får du dock räkna med att det är just en liten soffa du får. Du kommer inte kunna bjuda hem alla dina vänner och erbjuda dem sittplats på första parkett. Tvärtom, du kan bjuda hem en vän och ni har då varsin plats. Det handlar med andra ord om små tvåsitssoffor.

Vill du ha en större reclinersoffa? Inga problem. Det finns några modeller för mellan 7000 och 8000 kronor. Även i den prisklassen är dock utbudet ganska begränsat. Om du är nöjd med att ha en tresitssoffa som går att fälla, men utan specifika preferenser kan du absolut hitta något i denna prisklass. Om du däremot har specifika önskemål kan det bli svårare. Vill du kunna ställa krav på en viss modell eller funktion får du öppna plånboken mer. Många större och mer påkostade biosoffor har prislappar som visar mellan 15 000 kronor och 20 000 kronor. Det finns också ett relativt stort antal som är dyrare.

Om du vill ha en stor biosoffa utan att behöva betala alltför mycket kan du handla begagnat. Även om biosoffor naturligtvis inte förekommer i varje second hand-butik så finns de här och där. Allra lättast att hitta en blir det förstås om du söker online. Leta gärna både på auktionssidor och på sidor med annonser. Förr eller senare kommer du troligtvis hitta något. Glöm inte heller att titta i köp- och sälj-grupper på Facebook. Sådana finns det gott om och många av dem är välbesökta. Kanske kan du till och med hitta en i närområdet. På så sätt kan du komma undan utan fraktkostnad. Då kan du låna en släpkärra och åka och hämta den själv.

Andra måsten till biosalongen

Vi konstaterade tidigt i artikeln att det egentligen inte finns några måsten. Det är du som avgör vad som ska finnas i din biosalong. Det är också du som bestämmer hur den ska inredas. En stor skärm av något slag är förstås tveklöst ett måste. Hur du väljer att lösa detta är dock upp till dig. Kanske väljer du en stor vägghängd TV. Det duger gott för många. Eller så kanske du har en annan lösning och har tänkt använda någon typ av filmduk. Fundera gärna lite på detta och se till att du blir nöjd.

Ett ljudsystem är viktigt för vissa och helt oviktigt för andra. Detta är ytterligare något som du behöver fundera lite över. Om du vill ha ett surroundsystem men är osäker på om du har råd kan du även här leta begagnat. Då och då händer det att begagnade ljudsystem i fint skick säljs. Håll ögon och öron öppna och glöm inte att söka online. Du kan spara många tusenlappar genom att köpa begagnat.

För att få den rätta hemtrevliga och mysiga känslan kanske du vill ha mattor i rummet. Vissa väljer heltäckningsmatta, andra satsar på ryamattor. Naturligtvis behöver du inte välja någon av dessa varianter. Det finns gott om andra fina mattor som passar bra i en biosalong. Haka inte upp dig på trender och vanor. Fundera över hur du vill att det ska se ut i just ditt biorum. Vilken känsla vill du förmedla? Vad är viktigt för dig? Försök att inreda din biosalong på ett sätt som gör att du vill spendera massor av tid där. Du behöver inte nödvändigtvis spendera lika mycket tid där som du vill. Däremot är det viktigt att du trivs där och att det fungerar som en plats för avkoppling.

Andra sofftyper som är populära är: