Meny Stäng
Hem » Sängar
 

Sängar

Köp en billig säng online. ✔ Snabba leveranser och stort sortiment. ✔ Passa på att köpa en fin säng online.

 

Sängar

Sängar som betyder mycket
Det finns nog inte många som protesterar när vi säger att sängen är varje hems viktigaste möbel. Alla behöver sova, och för att sova bra behöver man en säng. Det finns många andra faktorer som också kan påverka sömnen, men en bra säng är alltid A och O.

När vi inreder hemma handlar det förstås inte bara om att ställa in ett gäng möbler i ett rum. Inredning handlar också om att skapa en stämning och ge det möblerade rummet en viss atmosfär. Atmosfären och känslan i rummet bör anpassas efter de aktiviteter som rummet är avsett för.

Sängar

I sovrummet, till exempel, försöker man skapa en så rofylld stämning som möjligt för att det ska gå lätt att koppla av, medan arbetsrummet behöver en atmosfär som stimulerar arbete och aktivitet. Det finns många sätt att förändra karaktären i ett rum, och bara genom färgval kan man komma långt. I ett sovrum bör man välja lugna och rogivande färger, och det är bra att undvika allt för grälla och livfulla mönster på tapeter och textilier. Sovrummet ska i första hand vara just ett sovrum, och därför är det bra om man kan plocka bort distraherande objekt, som exempelvis dator och tv. Har du möjlighet, så placera ditt skrivbord i ett annat rum, så du inte lockas att låta tankarna flyga iväg till jobb och annat när du försöker sova.

Men, hur du än inreder, och hur rogivande miljö du lyckas få i ditt sovrum, så blir inte sömnen särskilt god om du inte har en bra säng. Det är tyvärr allt för vanligt att vi låter en säg hänga med lite för länge, och vaknar med huvudvärk, ont i ryggen eller värk i kroppen. Om sängen inte tillåter en bra sovställning kan det få till följd att man har svårt att somna, att sömnen avbryts under natten och / eller att man vaknar med olika symptom på grund av att man legat fel. Har du svårt att sova, eller vaknar du utan att känna dig utvilad är det dags att fundera på att byta säng.

Sängar för alla smaker

Det finns ett enormt utbud av sängar där ute. Att köpa en ny säng är alltså inte bara att gå ut och hämta hem första bästa säng man stöter på. Fundera på vilken typ av säng du vill ha, och testa därefter om du behöver en mjuk eller en fast säng för att sova bra. Vi har en bild av att en säng ska vara mjuk och skön, och det är oftast också i dessa termer vi talar när vi talar om sängar. Men, en mjuk säng är faktiskt inte alltid en skön säng, inte för alla. Det betyder att den säng som är skön för en person inte alls behöver vara den bästa för en annan. Det är mycket som avgör vilken typ av säng, och madrass, man behöver, men de viktigaste faktorerna är längd, vikt och hur man sover.

Har du svårt att hitta en säng som känns perfekt finns det sängar där man kan flytta om paket med fjädrar för att anpassa sängen efter den egna kroppen. Med denna möjlighet får du givetvis den allra bästa komforten. Men, det går också att förbättra komforten i en säng genom att välja en mjukare, eller fastare bäddmadrass, beroende på vilken fasthet man vill ha.

Det är väldigt viktigt att välja en säng där man känner att man ligger bra, men komforten är förstås inte allt. De flesta vill nog också ha en säng som är snygg att se på och som passar in i omgivningen. Idag finns ett brett utbud av sängar, så det finns garanterat något för alla oavsett smak och önskemål.

Vilken säng man väljer beror förstås först och främst på den personliga smaken. Till vuxensovrummet blir det kanske en klassisk dubbelsäng eller en riktigt lyxig kontinentalsäng. Vill man komma billigt undan kan man köpa enklare sängar och kombinera med en snygg sänggavlar eller sängram för att få ett elegant sovrum. Många tror att man måste köpa en dyr säng för att kunna ligga skönt, men man kan få riktigt bra sängar till relativt låga priser om man väljer en enklare modell. Högt pris behöver, med andra ord, inte alltid betyda bättre sömn.

En kontinentalsäng ger däremot nästan alltid bättre sömn. Den största skillnaden mellan en kontinentalsäng och en vanlig säng är att det finns fler madrasslager vilket borgar för en högre komfort. Vill du ha en extra lyxig och bekväm lösning kan du välja en säng där du kan ställa in sängen i olika ställningar med en fjärrkontroll.

Många lösningar för barnkammaren

När man ska köpa säng till barnen har man nästan ett ännu större utbud att välja ur. Eftersom barn växer behöver man byta sängar några gånger genom åren. Den första sängen är i regel en spjälsäng men det dröjer inte länge förrän denna är urvuxen och behöver ersättas med en barnsäng. Vill man slippa byta säng för ofta kan man då satsa på en smart och praktisk växasäng, som har en utdragbar botten och därför kan växa i takt med barnet. Men, man kan givetvis också satsa på någon av alla läckra barn- eller juniorsängar som finns.

Här finns verkligen möjlighet att möblera på ett unikt och personligt sätt tack vare det enorma utbudet av sängar. När barnet blir större och kan vara med och bestämma själv är det kanske en loftsäng som står högst upp på önskelistan. Att få sova uppe under taket är alltid lite extra spännande, och dessutom kan utrymmet under sängen bli en mysig, hemlig plats. Eller kanske en läxläsningshörna för skolbarnet. Är barnen flera kan en våningssäng, eller en familjesäng, vara ett bra alternativ. Med flera sängplatser på liten golvyta får man plats över för annat.

Det finns alltså många val att göra när man ska köpa nya sängar. Alla möbelvaruhus har ett utbud av sängar, även om sortimentet varierar. Vill du ha tillgång till ett riktigt stort sortiment rekommenderar vi därför att du tittar här på internet.


Recension:
Sängar
Betygsatt av: Soffor.nu
Betyg: 4.8/5