Meny Stäng

Att tänka på när man ska hyra en container i Stockholm

Att veta vilken container man ska hyra kan ibland vara svårt. Det viktigaste är att kontrollera hur mycket man ska slänga. Detta för att veta vilken storlek på containern man ska hyra. Priserna varierar på storlekarna och det är dumt att betala för mycket. Men samtidigt kan det bli jobbigt om man hyr en för liten container i Stockholm. Fundera därför igenom vad som ska slängas och gör en uppskattning över hur stor containern bör vara. Andra faktorer som kan påverka priset är hur länge man vill hyra containern, var man ska ställa den, samt vilket avfall som ska kastas i den. På så sätt är det också bra att se över vad som ska kastas.

Olika varianter av containrar

Det finns så kallade öppna eller stängda, också kallade täckta containrar. De olika containrarna rymmer olika mycket som till exempel 5, 8, 10, 12 eller 30 kubikmeter. En mindre container på fem kubikmeter kan vara lämplig för till exempel jord, kvistar och grenar. Medan är stor container på 30 kubikmeter kan vara bäst lämpad till större städningar, exempelvis rensning efter ett dödsbo. De täckta/stängda containrarna kan vara en fördel om containern ska stå på en offentlig plats. För att minska risken att andra använder sig av containern kan man låsa den. Det är därför det är en fördel att ha en stängd container. Det går givetvis lika bra med en öppen container.

Olika varianter av containrar

Ansöka om tillstånd för placering av container

Man får inte alltid ställa containern var som helst och därför är det viktigt att kontrollera vad som gäller i området där man har tänkt placera containern. På många ställen måste man ansöka om tillstånd för att ha containern stående på en viss plats. Tillstånd kan man ansöka om hos polisen. Om man har tänkt att ha containern ståendes på sin egen tomt behöver man inte ansöka om tillstånd.

Uthyrning av containrar

Det finns en del företag som hyr ut containrar. Det kan man lätt söka sig till på nätet. Vad de flesta firmor har gemensamt dock är att lastbilarna som levererar containern måste ha full tillgång att komma fram för att leverera containern. I de fall lastbilen inte kommer fram får den vända. Det innebär att den inte kan leverera containern. En annan sak många firmor har gemensamt är att de inte tillåter att man slänger elektronik, farligt avfall eller hushållsavfall i containrarna. Om detta görs ändå kan en extra avgift tas ut. Detta får man diskutera med respektive företag innan och se vad som gäller för just det företaget.

Olika tilläggstjänster som företag kan erbjuda

Många företag erbjuder också en del tilläggstjänster som kan vara bra att se över, om det är av intresse. Det som kan erbjudas är till exempel uthyrning av containrar vid flerbostadshus, äldreboende, studentbostad eller lägenhet, helg- och kvällstillägg, jourtillägg, tvätt av container, samt extra tömningar. Tilläggskostnaderna redovisas oftast på en offert innan uthyrningen. Då får man också koll på vad det skulle kosta med eller utan tilläggstjänster.