Meny Stäng
Hem » Vit soffa
 

Vit soffa

Köp en billig Vit soffa online. ✔ Snabba leveranser och stort sortiment. ✔ Passa på att köpa en fin Vit soffa online.

 

Vi rekommenderar:

Pinnsoffa Karl - Vit

Pinnsoffa Karl - Vit
2 490 kr

Vienna kökssoffa - Vit

Vienna kökssoffa - Vit
1 990 kr

Pinnsoffa kökssoffa Sandhamn - Vit

Pinnsoffa kökssoffa Sandhamn - Vit
2 490 kr

Metro Pinnsoffa - Vit/grå

Metro Pinnsoffa - Vit/grå
3 990 kr

Linköping Pinnsoffa kökssoffa - Vit

Linköping Pinnsoffa kökssoffa - Vit
2 390 kr

Venice modulsoffa

Venice modulsoffa
38 299 kr

Vit byggbar 3-sits modulsoffa - En flexible soffa.

Vit byggbar 3-sits modulsoffa - En flexible soffa.
25 999 kr

Lilyanna 2-sits soffa - Vit

Lilyanna 2-sits soffa - Vit
1 895 kr

Valencia 3-sits XL soffa - valbart tyg - Pg1

Valencia 3-sits XL soffa - valbart tyg - Pg1
15 199 kr

Pomman bäddsoffa - Vit

Pomman bäddsoffa - Vit
5 190 kr

Tine K Home SOFAL 2-sits soffa - Vit

Tine K Home SOFAL 2-sits soffa - Vit
24 395 kr

Artwood Vit

Artwood Vit
26 995 kr

Tine K Home SOFAXL 3-sits soffa - Vit

Tine K Home SOFAXL 3-sits soffa - Vit
32 395 kr

Normann Copenhagen Era sofa oak - Oak fame hybrid

Normann Copenhagen Era sofa oak - Oak fame hybrid
19 395 kr

Charity 3-sits soffa - Vit (PU)

Charity 3-sits soffa - Vit (PU)
2 790 kr
 

Köpa en vit soffa

Har du hängt med i inredningstrender under de senaste åren har du knappast missat att färgen vit länge har varit dominerande på allt ifrån väggar till möbler. Säkerligen har du också kanske sneglat på en vit soffa någon gång i inredningsreportage eller i möbelbutiken. Det finns som du förstår både för- och nackdelar med en vit soffa, och här får du en liten snabbgenomgång som förhoppningsvis kan hjälpa dig att fatta rätt beslut.

vit soffa

Fördelar:

Vit är en tidlös färg och det kommer förmodligen aldrig inträffa att din nya vita soffa känns omodern. Dessutom är den vita färgen enkel att kombinera med den övriga inredningen. Du kommer dessutom att kunna byta ut, möblera om och lägga till i din inredning med stor frihet.

Nackdelar:

Som du nog har gissat redan, fläckar. Du kommer inte undan med ens den minsta lilla kaffefläck på en vit soffa, och detta betyder att du måste vara beredd på att lägga mer mycket tid på skötsel och rengöring. Om din vita soffa är i skinn ställs dessutom extra höga krav på både din teknik och de medel du använder för att rengöra soffan.

För vem är en vit soffa ett bra alternativ?

Det enkla svaret är att en vit soffa passar bäst för en singelperson eller ett par med inredningsintresse, och som kanske ännu inte har barn. Den vackra och trendiga vita soffan som tidigare har upplevts som så fräsch och lättskött kan snabbt förvandlas till ett hatobjekt när den varje dag kräver rengöring. Missa inte att det faktiskt går att ta "fegvägar" genom att välja en soffa i en ljusbrun eller beige ton. Dessa färger är lätta att titta på och kommer i likhet med en vit soffa att vara lättkombinerade med inredningen i övrigt, men utan att vara lika känsliga för fläckar och smuts som en vit soffa.

Så håller du en vit soffa ren i ett hem med barn

Många småbarnsföräldrar har funderat på att köpa en vit soffa. För många har det dock stannat vid en fundering. Det är nämligen vanligt att andra rynkar pannan och avråder från detta. Anledningen? Att det sägs vara omöjligt att hålla soffan ren. Stämmer det då? Både ja och nej. Visst kan det råka bli fläckar här och där. Men behöver de vara omöjliga att få bort? Nej, inte alls. Dessutom kan du alltid välja en skinnsoffa. Då kan du få en vit soffa som är fantastiskt lätt att hålla ren.

Olika möjligheter

Om du som småbarnsförälder vill ha en vit soffa ska du naturligtvis köpa en sådan. Du har då ett par olika alternativ om du vill hålla den ren. Den första möjligheten är som tidigare nämnts att välja en skinnsoffa. Även en soffa i konstläder fungerar bra. Här spelar det nästan ingen roll hur många fläckar det blir. Du kan helt enkelt ta en trasa och torka av den. Det är förstås väldigt praktiskt. Just detta får många att välja skinnsoffor.

Alla är dock inte så förtjusta i skinn och konstläder. De vill ha en soffa i tyg. Det går också bra, men här gäller det att tänka till. Du kan naturligtvis köpa en soffa med avtagbar klädsel. Det finns en hel del sådana att välja mellan. Klädseln kan tas av och tvättas i maskin. Det kan ibland vara svårt att få på klädseln igen. Det går naturligtvis, men då tyget inte är så elastiskt krävs en del kraft. Det gäller också att vara försiktig så att inte blixtlåset går sönder. En annan möjlighet är att lägga plädar i soffan. De behöver naturligtvis inte täcka soffan. De kan vikas över soffryggen. När barnen sedan ska sitta i soffan kan plädarna vikas ut. Ofta tycker barnen att det är extra mysigt att ha filtarna i soffan. Det blir därför sällan någon diskussion kring detta. Om barnen råkar spilla på plädarna är de lätta att tvätta.

Olika typer av soffor

Även om du vet att du vill ha en vit soffa kanske du inte vet vilken typ. Du kanske tvekar kring storleken. Här kan det vara klokt att fundera över hur många sittplatser som behövs. Tänk på att barnen blir större. Det innebär att det snart krävs fler platser. Därför kan det vara bra att ta i lite i överkant direkt. En hörnsoffa eller divansoffa kan vara ett smart val. Vill du inte ha en sådan kan du välja en soffgrupp. Du kan du ha både en tresitssoffa och en tvåsitssoffa. Om det behövs kan du även komplettera med en fåtölj.

Fundera också över vilket material du vill satsa på. Har du redan bestämt dig för skinn behöver du inte fundera vidare. Om du däremot vill ha en tygsoffa finns det gott om alternativ. Många gillar sammet. Andra tycker inte alls att sammet passar in i deras hem. De vill ha ett grövre, mer robust tyg. Möjligheterna är många och det är klokt att jämföra de olika alternativ som finns.

Om du funderar på en annan färg, så kan vi även rekommendera dig en grå, en grön eller en beige soffa.
Recension:
Vit soffa
Betygsatt av: Soffor.nu
Betyg: 4.5/5