Meny Stäng

Bäddsoffa

Köp en billig bäddsoffa online. ✔ Snabba leveranser och stort sortiment. ✔ Här har vi valt ut flera olika modeller från olika svenska butiker.

 

Vi rekommenderar:

Cattolica bäddsoffa - Valfri färg!

Cattolica bäddsoffa - Valfri färg!
6 890 kr

Ramona bäddsoffa 2-sits - Valfri färg!

Ramona bäddsoffa 2-sits - Valfri färg!
8 290 kr

Soho Bäddsoffa 2-sits - Välj din favoritfärg!

Soho Bäddsoffa 2-sits - Välj din favoritfärg!
7 190 kr

Innovation Puzzle svart läder look - Bäddsoffa

Innovation Puzzle svart läder look - Bäddsoffa
9 118 kr

Alloway Bäddsoffa 2-sits - Välj din favoritfärg!

Alloway Bäddsoffa 2-sits - Välj din favoritfärg!
7 990 kr

Malmö bäddsoffa Easybed 3-sits soffa - Valfri färg!

Malmö bäddsoffa Easybed 3-sits soffa - Valfri färg!
11 395 kr

Rebecca 3-sits bäddsoffa - Valfri färg!

Rebecca 3-sits bäddsoffa - Valfri färg!
10 395 kr

Magne bäddsoffa - Grön

Magne bäddsoffa - Grön
4 695 kr

Aron bäddsoffa 3-sits - Valfri färg!

Aron bäddsoffa 3-sits - Valfri färg!
9 190 kr

Bäddsoffa Sälen - Grå

Bäddsoffa Sälen - Grå
5 990 kr

Pomman bäddsoffa - Vit

Pomman bäddsoffa - Vit
5 190 kr

Howard Luxor Bäddsoffa 4-sits - Välj din favoritfärg

Howard Luxor Bäddsoffa 4-sits - Välj din favoritfärg
9 490 kr

Wendy Bäddsoffa 2-sits - Välj din favoritfärg!

Wendy Bäddsoffa 2-sits - Välj din favoritfärg!
4 290 kr

Eddy bäddsoffa - Blå/svart

Eddy bäddsoffa - Blå/svart
3 995 kr

Eddy bäddsoffa - Mörk grå/svart

Eddy bäddsoffa - Mörk grå/svart
3 995 kr
 

Bäddsoffor är bra för det lilla hemmet

Om man bor i en liten lägenhet har man kanske inte plats med så mycket möbler. Då passar en bäddsoffa bra, vilket är en kombinationsmöbel som både är en säng och en soffa. Dåtidens bäddsoffor var farliga, då man under kuddarna lyfte på ett lock för att komma till sängen. Detta lock kunde utgöra en fälla, då det plötsligt kunde slå igen över den intet ont anande människan som sov i den, med kvävning som påföljd. Dagens bäddsoffor är säkrare, då man ofta drar ut sängen från nederdelen av soffan. Denna del skjuts sedan enkelt in under soffdelen och man kan därför ha sängen bäddad och klar dygnet runt.

bäddsoffa

Det finns även bäddsoffor som man bäddar direkt i soffan, som är speciellt vadderade för att sova i. I dessa fall tar man enkelt bort soffans sittdynor och bäddar direkt på sitsen. Nackdelen med dessa bäddsoffor är att man måste bädda varje gång som man vill sova. Bäddsoffor finns både med enskilda sängar och dubbelsängar. En bäddsoffa kan vara ett bra alternativ till en gästsäng, då denna kombinationsmöbel fyller sin funktion även som en soffa. De kan antingen vara framåtbäddade, då man fäller ut sängen framför soffan eller längsbäddade, då sängen fälls ut vertikalt i förhållande till soffan. Den framåtbäddade bäddsoffan kräver att man kan ge utrymme framför soffan, vilket kan vara en nackdel om man har ett litet hem.

Enkelt att förvandla soffan till en säng

Det viktiga är att det skall vara enkelt att förvandla bäddsoffan till en säng och tillbaka till soffa igen. För att få den mest lämpliga bäddsoffan bör man därför pröva detta moment i butiken så att man får den möbel som man helst vill ha. Bäddsoffor finns att få både med och utan resårbotten i sängen. Provligg gärna bäddsoffan i butiken så att du får den bäst anpassade soffan för din kropp.

Bäddsoffor är lite ovanliga jämfört med andra möbler eftersom de fyller flera funktioner samtidigt. Dels fungerar de naturligtvis som vanliga soffor, det vill säga ger sittplatser när det är dags att titta på TV eller läsa en bok. Det är dock inte den enda funktion den här typen av soffa har. De fungerar även som sovplatser. En bäddsoffa går att fälla ut och plötsligt förvandlas bäddsoffan till en säng där en eller flera personer kan sova.

Små bäddsoffor passar i de flesta rum

I ett stort vardagsrum är det vanligtvis inga problem att få plats med en stor soffa men i andra, mindre rum kan det vara svårt att få utrymmet att räcka till. Det gäller då att hitta en soffa som passar och det är därför viktigt att utbudet av små bäddsoffor är stort. Idag finns det gott om mindre bäddsoffor att välja mellan, vilket det går att hitta en soffa som passar även om utrymmet i rummet där den ska stå är begränsat.

Det är vanligt att tonåringar vill ha en bäddsoffa på sitt rum. Ofta har de även en egen säng där de själva sover, men bäddsoffan är perfekt att ha när kompisarna kommer på besök. De kan då stanna över natten om de vill, samtidigt som bäddsoffan erbjuder bekväma sittplatser när den inte bäddats ut. Det är med andra ord en perfekt möbel för tonårsrummet.

Till gästrummet

För den som har ett gästrum hemma kan bäddsoffan också vara den perfekta lösningen. Om gästerna vill titta på TV innan de går och lägger sig kan de sitta och koppla av i soffan, för att sedan bädda ut den och ha en bekväm sovplats.

En liten bäddsoffa som bäddas ut ger ofta sovplats för två personer om det behövs. Ofta kanske det bara är en gäst som sover i den, men skulle behovet finnas brukar även ett par kunna sova i den.

Gott om stora bäddsoffor för vardagsrummet

En bäddsoffa behöver naturligtvis inte stå placerad i ett gästrum eller ett sovrum. Bäddsoffor hör naturligtvis även hemma i vardagsrummet, men då handlar det ofta om större soffor som kan användas som vanlig soffa på fredagskvällarna när familjen samlas framför Let’s Dance eller Idol. Det finns naturligtvis ett bra utbud av större bäddsoffor också, vilket är positivt för alla som vill hitta en möbel som kan fungera både som vardagssoffa och som utfällbar sovplats.

Huruvida hela soffan fälls ut eller bara en del av den varierar, beroende på vilken soffa du väljer att köpa. När det gäller många soffmodeller är det bara en del av soffan som fälls ut, och sovplatsen blir därför inte alltid så mycket rymligare bara för att soffan i sig är större. Vilken soffa du ska välja beror därför mer på hur många sittplatser du behöver snarare än hur många sovplatser som behövs.

När ordet bäddsoffa kommer på tal tänker kanske många på en enkel, ganska hård soffa med två eller tre sitsar. Så behöver dock inte soffan se ut. Tidigare såg många bäddsoffor ut på det sättet, men idag finns bäddsoffor i många olika stilar. Det gör att du kan hitta en passande soffa som även kan ge sovplatser oavsett om du är ute efter en divansoffa eller en djup tresitssoffa.

Bäddsoffans pris

En väldigt intressant fråga är naturligtvis vad en bäddsoffa kostar. Att ge ett snabbt svar på den frågan är dock väldigt svårt eftersom det beror på vilken av alla bäddsoffor du väljer. Det finns enkla små bäddsoffor som bara kostar runt 2 500 kronor men det finns också lyxigare soffor som kostar över 10 000 kronor. Du kan därför hitta en soffa som passar din plånbok men även en soffa som passar in i ditt hem designmässigt.

Hur mycket du får betala för möbeln du väljer beror också på vilken butik du besöker och handlar från. Det finns gott om fysiska möbelkedjor som säljer bäddsoffor men det finns också mindre möbelbutiker som det kan vara värt att besöka.

Att tänka på vid valet av möbel

När du ska köpa en bäddsoffa, oavsett om du är ute efter en liten sådan till pojkrummet eller flickrummet, eller en stor till vardagsrummet, finns det en del saker att tänka på. Du behöver förstås planera vart du ska placera soffan eftersom du förmodligen kommer vilja anpassa valet av soffa efter inredningen i rummet. Om du ska köpa en soffa som ska stå i vardagsrummet har du förmodligen lite andra önskemål gällande utseendet på soffan än om den ska stå i tonåringens rum. Det gäller helt enkelt att du funderar över vilken typ av soffa som kommer att passa in där den ska placeras. Vilken färg ska soffan ha? Vilket material vill du satsa på? Ska det vara en enkel två- eller tresitssoffa? Vill du ha en hörnsoffa som går att bädda ut? Vill du ha en divansoffa? Detta är bara några av alla beslut du måste fatta.

Antalet sittplatser?

Något annat som du behöver fundera över är hur stor soffan behöver vara när det gäller sittplatser. Ska hela familjen få plats i den? Är det en soffa enbart för en person och möjligen en kompis eller två? Hur bred får soffan vara och hur djup får den vara? Det är viktigt att platsen där den ska placeras mäts, så att det inte begås några misstag.

När det gäller sovplatserna som soffan erbjuder finns det också några saker som behöver täckas. Det kanske allra viktigaste att fundera över är hur lång sovplatsen behöver vara. Om du till exempel vet redan nu att en person som ofta kommer sova i soffan är längre än genomsnittet kanske du behöver leta efter en bäddsoffa som i utfälld skick ger en sovplats som är 200 cm lång istället för 190 cm exempelvis. Sådana saker är lätta att glömma bort, men de är otroligt viktiga att tänka på.

En sista sak som kan vara värd att fundera över är huruvida du verkligen ska köpa bäddsoffan ny från butik. Kanske finns det begagnade exemplar i riktigt bra skick i din närhet som kan köpas för en liten slant. Ibland går det att spara en hel del pengar om du väljer att satsa på second hand.

Andra sofftyper som är populära är:


Recension:
Bäddsoffor
Betygsatt av: Soffor.nu
Betyg: 4.8/5