Meny Stäng

Divansoffa

Köp en billig divansoffa online. ✔ Snabba leveranser och stort sortiment. ✔ Passa på att köpa en fina divansoffor online.

Divansoffor har blivit ett populärt fenomen i svenska hem och idag är det mer vanligt att man har en divansoffa än att man inte har en. Det finns många anledningar till att denna soffa har tagit världen med storm, bland annat att den erbjuder en hög bekvämlighet och många sittplatser. Divansoffor är i de flesta fall både stora och rymliga och hela familjer kan få plats i samma soffa utan att den känns trång. Du kan få en divansoffa i alla typer av modeller och till och med bygga ihop en divansoffa själv efter hur du vill ha den.

 

Vi rekommenderar:

Francis divansoffa 299 cm - valbart tyg - Pg1

Francis divansoffa 299 cm - valbart tyg - Pg1
18 899 kr

Bella divansoffa - flera färger - Ljusgrå

Bella divansoffa - flera färger - Ljusgrå
22 450 kr

Malaga 2-sits divansoffa - valbart tyg - Pg1

Malaga 2-sits divansoffa - valbart tyg - Pg1
14 800 kr

Bella divansoffa - valbart tyg - Pg1

Bella divansoffa - valbart tyg - Pg1
20 450 kr

Caesar divansoffa - valbart tyg - Pg1

Caesar divansoffa - valbart tyg - Pg1
29 999 kr

Francis divansoffa 334 cm - valbart tyg - Pg1

Francis divansoffa 334 cm - valbart tyg - Pg1
20 799 kr

Malaga divansoffa - Flera färger - Blå

Malaga divansoffa - Flera färger - Blå
16 950 kr

Maya divansoffa - valbart tyg - Pg1

Maya divansoffa - valbart tyg - Pg1
17 999 kr

King divansoffa 241 cm - valbar klädsel - Pg1

King divansoffa 241 cm - valbar klädsel - Pg1
18 999 kr

Lissabon divansoffa m/pall - valbart tyg - Pg1

Lissabon divansoffa m/pall - valbart tyg - Pg1
39 449 kr

Lissabon 3-sits divansoffa - valbart tyg - Pg1

Lissabon 3-sits divansoffa - valbart tyg - Pg1
28 100 kr

Dublin liten divansoffa - Fasta kuddar

Dublin liten divansoffa - Fasta kuddar
17 998 kr

Dublin djup divansoffa - Fasta kuddar

Dublin djup divansoffa - Fasta kuddar
19 848 kr

Maya divansoffor - flera färger - Natur

Maya divansoffor - flera färger - Natur
19 899 kr

King divansoffa 261 cm - valbar klädsel - Pg1

King divansoffa 261 cm - valbar klädsel - Pg1
19 249 kr
 

Fördelar med divandivansoffa

Dessutom kommer divansoffor i alla typer av färger och storlekar och det finns även en divansoffa som passar utmärkt för det lilla vardagsrummet. Oavsett storlek är de alla lika bekväma och de flesta divansoffor ger även möjlighet för dig att ligga bekvämt medan du ser på film eller TV. Priserna på divansoffor varierar, främst efter storlek. En regel säger att ju större divansoffa som du vill ha, desto mer kostar den. Dessa soffor ligger trots det lågt i pris och du kan få en mycket prisvärd divansoffa för endast ett par tusenlappar.

Divansoffor gör även plats för ett stort soffbord med mycket plats för en riktig myskväll. Dessutom behöver du inte komplettera med några andra möbler som exempelvis fåtölj. Alla får plats i en divansoffa och det är helt enkelt soffan som är allt i ett. Det bästa med soffan är att den tar en komplett plats i ditt vardagsrum. En divansoffa tillsammans med ett soffbord och en TV gör att ditt vardagsrum känns fullt inrett och du kommer inte att behöva städa ditt vardagsrum lika mycket som när du har flera soffor eller fåtöljer. Om du inte redan har uppdaterat din soffa till en skön divan rekommenderas du att göra detta redan idag.

En uppskattad möbel

Divansoffan har varit en vanligt förekommande möbel i vardagsrum runtom i landet under relativt många år. Den är uppskattad av flera olika anledningar. Dels är den stilren och tillför mycket rent estetiskt, dels är den riktigt bekväm och går att sträcka ut sig på. En divansoffa kan se ut på en rad sätt och finns i flera olika material och stilar. Det finns därför en lämplig soffa av den här typen till de allra flesta vardagsrum.

Fördelar med divansoffor

Det finns flera tydliga fördelar med de här sofforna, vilket gör att valet för många faller på just denna möbel.
  • En stilren möbel som passar in oavsett om ägaren är ute efter en minimalistisk stil eller tycker om en mer lantlig stil. Sofforna finns i olika stilar, om än alltid med divan.
  • En bekväm soffa oavsett om du vill sitta upp som vanligt, sitta med benen utsträckta framför dig eller kanske till och med ligga ned och titta på TV. Valmöjligheterna är många för den som äger den här sortens soffa.
  • Soffan kan i nödfall fungera som extra sovplats, om en vän eller släkting kommer på besök och bestämmer sig för att stanna över natten.
  • Finns i alla prisklasser. Det går med andra ord att hitta en divansoffa även om man har en relativt liten budget att röra sig med.
  • Divansoffan finns med bara divan, med både divan och schäslong samt med schäslong som går att ta bort om man skulle vilja. Möbleringsmöjligheterna blir därmed många.


Om det är svårt att hitta en soffa till vardagsrummet som hela familjen kan uppskatta är divansoffan ett säkert kort. Denna möbel brukar bli omtyckt av alla medlemmar i familjen oavsett ålder.

Varierande priser

Divansoffor finns för de allra flesta plånböcker. Det är lätt att tro att denna stilrena möbel per automatik ska vara riktigt dyr, men så är inte fallet. Visst finns det dyra divansoffor men det finns även billiga modeller. Om du vet att det här är den sortens soffa du vill ha ska du med andra ord inte avfärda tanken på grund av priset. Ta dig istället tid att besöka flera olika butiker och titta på flera olika varianter. Förr eller senare kommer du troligen hitta en billig divansoffa som faller dig i smaken.

Du kan relativt enkelt hitta divansoffor som kostar under 4000 kronor men det finns naturligtvis också större och mer påkostade modeller som du får vara beredd att betala mer för. I priskategorin 7000 till 8000 kronor finns det ett flertal modeller och om du är beredd att betala runt 10 000 kronor för en ny soffa har du mängder av valmöjligheter. Om du väljer att shoppa online kan du använda de filtreringsverktyg som finns på många webbsidor. Det innebär att du kan ställa in hur mycket du som mest är beredd att betala. Du behöver då bara få upp de möbler som inte kostar mer än den maxsumma du har ställt in. Det gör att du snabbare kan hitta en soffa som passar just din plånbok.

Hitta matchande möbler

En sak som du behöver ha i åtanke om du väljer att köpa en divansoffa är att du bör möblera resten av rummet så att det passar i stil med soffan. Om du väljer en neutral färg på soffan som till exempel grått, vitt eller svart kommer inte färgvalet att ställa till det på något sätt. Då kan du färgmässigt kombinera den med nästan vilka textilier och möbler du vill. Om du däremot bestämmer dig för att du vill ha en soffa som sticker ut, och väljer att satsa på en rosa eller turkos soffa har du lite mer begränsade valmöjligheter när det kommer till matchning. Det kan du dock lösa genom att satsa på lite mer diskreta färger på övriga möbler och textilier, alternativt att följa samma färgton även på övriga delar av rummet.

Nu är det ju inte bara färgen som ska matcha. Det gäller att stilen också matchar. Något som du kan komma att upptäcka är att valet av soffbord blir något mer komplicerat med en divansoffa. Anledningen är att divanen och en eventuell schäslong gör att det blir begränsat utrymme intill soffan. För att den som ska sitta i soffan ska kunna ta sig runt bordet utan problem behöver du därför se dig om efter ett relativt litet bord. Det kan vara en fördel att välja ett runt bord, eftersom det ger mer utrymme vid sidorna, men om du hittar ett kvadratiskt bord som faller dig mer i smaken kan du naturligtvis satsa på ett sådant, förutsatt att måtten passar.

Om du vill ha en matta framför soffan kan du även här behöva mäta utrymmet framför soffan och ta hänsyn till måtten. Kanske passar det bäst med en rund matta, varför inte en ryamatta som är bekväm att gå på. Naturligtvis finns det dock även rektangulära mattor som kan passa in bra.

Divansoffa – en passande möbel i studentlyan

Divansoffan är som vi redan har nämnt en möbel som uppskattas av personer i alla åldrar. Det är också en möbel som passar alldeles utmärkt i den första egna bostaden, vilket ju ofta är en studentlägenhet. Dels är soffan bekväm att sitta i, vilket är viktigt för en student som behöver tillbringa långa stunder med att sitta och läsa kursmaterial. Dels erbjuder den som tidigare nämnts en extra sovplats, vilket kan vara praktiskt om syskon, föräldrar eller vänner kommer på besök och vill sova över.

En stor fördel när det ska väljas en divansoffa till studentbostaden är att dessa finns även i små storlekar. Studentbostäder är som de flesta vet inte speciellt stora och det gäller därför att hitta möbler som får plats, och som inte får bostaden att kännas ännu mindre än den i själva verket är. Genom att välja en divansoffa med två sittplatser och en divan får du en möbel som både erbjuder vanliga sittplatser och en möjlighet att sträcka ut sig i full längd. Bättre kan det nästan inte bli och det faktum att soffan dessutom är snygg och stilren är naturligtvis en klar fördel.

Divansoffan – perfekt för det rymliga vardagsrummet

Vilken typ av soffa man väljer styrs naturligtvis av tycke och smak. Det finns även ett par andra faktorer man behöver ta hänsyn till. Rummets storlek och budgeten är sådana faktorer. Om du har ett litet rum får du inte plats med en hur stor soffa som helst. På samma sätt ser det ofta väldigt malplacerat ut med en mycket liten soffa i ett stort rum. Det gäller helt enkelt att hitta en soffa som passar in i rummet. Naturligtvis måste inköpet även rymmas inom din budget.

Divansoffor i olika storlekar

Många väljer att köpa en divansoffa för att inreda ett stort vardagsrum. Det är absolut ett smart sätt att fylla upp ett rum. Däremot ska man inte låta sig luras att alla divansoffor är stora. Det finns faktiskt relativt små divansoffor också. Det gör att även den med ett medelstort vardagsrum kan få plats med en soffa av den här typen. Om du vill ha en divansoffa men är osäker på om den får plats har vi ett tips. Se till att mäta ytorna i rummet. Var noga så att du inte tar till i överkant eller underkant. Det är viktigt att måtten är korrekta. När du vet måtten kan du ge dig ut i möbelbutikerna. Huruvida du väljer att söka online eller i fysiska butiker är upp till dig. Naturligtvis kommer du att hitta soffor som passar på båda platserna. Du kanske får räkna med att lägga lite mer tid om du vill söka i fysiska butiker.

Troligen kommer du behöva besöka flera butiker innan du hittar det du vill ha. Det gör att du kan behöva avsätta några dagar för att hinna runt. Om du däremot tittar i butikerna på nätet går det snabbare. Du slipper då ta hänsyn till avstånd och öppettider. Du kan surfa runt bland olika hemsidor inom loppet av några minuter. Visserligen kan du få lägga en del tid på att hitta den rätta divansoffan. Förutom storleken är det ju mycket annat du också ska gilla. Att det går snabbare än att leta runt i fysiska butiker råder det dock inga tvivel om.

Vilket rum är det rätta för divansoffan?

Vilket rum är då det rätta för en divansoffa? Det går nog inte att komma ifrån att den här typen av soffa gör sig allra bäst i ett stort och luftigt vardagsrum. I ett sådant rum fyller soffan rummet på ett bra sätt. Det blir inte heller trångt. Där har man också möjlighet att välja en riktigt stor och elegant divansoffa. Ofta när man är intresserad av en sådan soffa beror det på en önskan om många sittplatser. Man vill dessutom kunna sträcka ut sig i sin fulla längd. Då känns det förstås lite trist att satsa på en liten modell som inte ger dessa fördelar. Att satsa på divansoffan när man har turen att ha ett väl tilltaget vardagsrum är därför klokt.

Hur ska då divansoffan se ut? Det är förstås en fråga som inte går att svara på speciellt enkelt. Här kommer ju frågan om personligt tycke in. Den soffa som en person finner underbar kanske inte alls tilltalar en annan person. Det är därför viktigt att den person som ska ha soffan själv väljer ut en möbel som denne tycker om. Soffan ska förhoppningsvis finnas i hemmet i många år. Då är det väldigt viktigt att alla som bor i hemmet tycker om den. Divansoffor finns i många olika färger. Det finns enfärgade, vilket är vanligast. Det finns även modeller med mönstrade tyger. De är inte lika vanliga, men de förekommer. Vidare finns det soffor med olika slags material. Den som vill kan köpa en soffa med ett slätare tyg medan den som vill ha ett mer grovt tyg kan få det. Naturligtvis finns det också skinnsoffor. Det räcker alltså inte med att säga att man vill ha en divansoffa. Besluten som måste fattas är fler än så.

Priset på soffan

Som vi nämnde i början på artikeln måste man naturligtvis hålla sig inom budget när man väljer soffa. Det finns vanligtvis möjlighet att köpa en soffa på avbetalning. Även om man väljer att göra det behövs en plan för hur mycket soffan får kosta. De ramar som sätts upp bör hållas. För vissa kan maxgränsen gå vid 5000 kronor, för andra går den vid 15 000 kronor. Det finns också de som kan avvara 30 000 kronor utan problem. Här handlar det naturligtvis om ekonomiska förutsättningar. Det viktiga är helt enkelt att hitta en budget som passar den egna plånboken.

Hur mycket kostar då en divansoffa? Det finns inget enkelt svar på frågan. Det beror på ett flertal faktorer. Det finns faktiskt divansoffor för under 3000 kronor. Det handlar naturligtvis inte om den största soffan men ändå en divansoffa. Ofta när man hittar soffor av den här typen i den prisklassen är det tresitssoffor det rör sig om. För 5000 kronor dyker det upp fler soffor att välja mellan. Det handlar dock fortfarande om relativt små soffor. Den som är ute efter en riktigt stor divansoffa får vara beredd att betala mer. För mellan 7000 och 10 000 kronor går det vanligtvis att hitta en stor U-soffa med gott om sittplatser. Naturligtvis finns det även betydligt mer påkostade exemplar. Dessa kostar mer och är något man kan unna sig om man har en stor budget. Har man inte avsatt mer pengar än så kan man ändå få en soffa med tillräckligt många sittplatser.

Att ha en stor soffa kan vara viktigt ur flera aspekter. Dels behövs det en stor soffa i ett stort rum. Annars riskerar rummet att se tomt och obebott ut. Dels kanske familjen har många medlemmar vilket ger ett stort behov av stort sittutrymme. Även om familjen inte är stor kan det naturligtvis vara viktigt med gott om sittyta. Soffans ägare kanske har en bred bekantskapskrets och ofta bjuder hem vänner. Då är det naturligtvis viktigt att det finns någonstans att sitta för alla. Att ha en bekväm soffa i vardagsrummet är verkligen viktigt för de flesta.

Andra sofftyper som är populära är:


Recension:
Divansoffa
Betygsatt av: Soffor.nu ⚡
Betyg: 4.6/5