Meny Stäng
Hem » Pinnsoffa
 

Pinnsoffa

Köp en billig pinnsoffa online. ✔ Snabba leveranser och stort sortiment. ✔ Passa på att köpa fina pinnsoffor online.

 

Pinnsoffan - Soffan som har funnits i många år

Pinnsoffan är väl en riktigt gammal klenod, som de flesta har sett hos antingen farmor och farfar eller mormor och morfar. De flesta ansåg nog att den inte var alldeles för bekväm. Alla har dock sett den och suttit i den. Den finns och har funnits i ett flertal år och redan på 30-talet var den mycket populär att använda.

Varför var den då så populär? Det finns ju lika många teorier om det som det finns pinnsoffor, men man skulle kunna tro att de flesta gillade den för att den var enkel och funktionell. Detta eftersom det i korta ordalag endast rör sig om en formad planka med pinnar till ryggstöd och ben. Det är inga krusiduller eller några avancerade former eller liknande saker, utan rakt av en enkel möbel att sitta på.

pinnsoffa

Just av detta enkla och funktionella utförande var den enormt populär bland den äldre generationen, eftersom för dem betydde funktionen mer än någonting annat. Om det fanns två saker att välja emellan och den ena var snygg och den andra praktisk, så skulle 90% av alla berörda människor välja den funktionella före den snygga. Detta är dock inte ett tankesätt att förakta, då ju funktionen på möbler är viktigast.

Pinnsoffan är nog en av de absolut mest funktionella soffor som finns, för den är verkligen essensen av soffor. Den går att sitta i och den är inte alltför bekväm så att man blir inte sugen att sitta för många timmar i den. För den äldre generationen var detta av vikt, eftersom de ofta inte hade så mycket tid att spendera på annat än att arbeta och ta hand om sin familj och hemmet. Därav vikten av funktionalitet före stil. Man kan säga vad man vill om mor- och farföräldrar, men praktiska var de iallafall och därför passade verkligen pinnsoffan in i deras hem.

Skapa hemtrevnad med en kökssoffa / träsoffa

Vad är hemtrevnad för dig? Om man ställer den frågan till tio olika personer är det fullt möjligt att det ger tio olika svar. Det är heller inget konstigt. Det här är en fråga som helt handlar om tycke och smak. Det kan också handla om personliga minnen och upplevelser. Hur ett kök ska inredas för att vara hemtrevligt finns det också många olika åsikter kring. Vissa gillar den moderna looken med få detaljer. Andra föredrar en mer gammaldags look. Där är en kökssoffa av trä ett nästan självklart inslag.

Satsa på en äldre look

Väldigt många skulle nog skriva under på att de älskade att komma hem till sina morföräldrar som barn. Att kliva in i deras kök var ofta en fantastisk upplevelse. Inte sällan doftade det av nybakta bullar. Det bjöds ofta på hemgjord saft av bär som växte i trädgården. Därtill var det naturligtvis en kraftigt bidragande orsak att morföräldrarna alltid hade tid att lyssna och vara närvarande. För många är detta sinnebilden av hemtrevnad. Många vill därför återskapa åtminstone delar av den känslan. Då är naturligtvis inte ett modernt kök med rostfritt stål rätt väg att gå. Istället gäller det att hitta trämöbler och vackra, gärna matchande skåpluckor. Naturligtvis ska du ha moderna vitvaror och spis. Det ska ju inte bli krångligt att leva. Det är inredningen som ska förändras och det är där du vill åstadkomma en äldre känsla. Ett bra första steg är att införskaffa ett passande köksbord.

Köp också två eller tre stolar samt en kökssoffa. Här kan det absolut vara värt att slå ett slag för begagnade möbler. Eftersom det är en äldre stil du är ute efter gör det inget om möblerna har något år på nacken. Fördelen med trämöbler är att de också kan göras om. Trivs du inte med färgen kan du alltid måla om. Ser de för nya ut kan du måla och sandpappra för att ge patina. Det finns gott om tips och tricks för att ge möblerna rätt utseende. Var heller inte rädd för att vara unik. Det finns inget som säger att dina möbler måste se ut som alla andras. Du kan absolut måla kökssoffan mintgrön och stolarna pastellrosa. Bordet kan du måla ljusgult. På så sätt blir ditt kök en fantastisk färgklick. Vissa älskar det, andra avskyr det. Det gäller bara att du inser vilken kategori du tillhör. Viktigt att komma ihåg är att det alltid går att måla om igen. Var därför inte rädd för att prova dig fram.

Lägg tid på soffan

Om du tittar runt i möbelbutikerna kommer du hitta gott om kökssoffor i trä. Det finns träsoffor i sin naturliga färg. Det finns också gott om vita och svarta möbler. Obehandlade soffor kan du naturligtvis måla om även när du köper nytt. Att köpa en helt ny träsoffa till köket blir dock dyrare än att köpa begagnat. Om du inte hittar något passande på second hand kan det däremot gå snabbare att köpa en ny möbel. Då får du en soffa som ser ut precis som du har tänkt dig. En rekommendation är att du verkligen låter det ta tid att hitta rätt. Med det menar vi naturligtvis inte att du ska strosa runt i butiker i tre månaders tid. De flesta vill ha och behöver möbler snabbare än så.

Däremot bör du inte vara stressad. Känn dig inte tvingad att köpa den första kökssoffa du hittar. Även om kökssoffor inte är lika vanliga som köksstolar så finns det gott om dem. Du kommer kunna hitta en passande modell. Det gäller bara att hitta den rätta butiken. Du kan naturligtvis finkamma butikerna i hemstaden. Glöm bara inte att även utforska utbudet på nätet. Där har du tillgång till hundratals butiker och annonssidor. Det gör att dina chanser att hitta den rätta möbeln ökar lavinartat.

När du väl har hittat en kökssoffa som du tycker om ska du inte låta dig nöja med det. Naturligtvis kan du använda soffan som den är, om du är helt nöjd. Det är dock inget måste. En träsoffa kan som sagt alltid målas om. Du kan välja ut en färg som du gillar. Måla sedan soffan så många gånger som behövs. Räkna med att det behövs tre lager åtminstone. Om du inte vill måla om hela soffan kanske du vill sätta din prägel på den. Du kan måla schabloner på soffan om den är ljus. Du kan antingen använda färdiga mallar eller rita egna. Det ger ett unikt intryck och många skulle nog säga att det bidrar till ännu mer hemtrevnad.

Dyna eller inte dyna?

Nästa beslut att fatta är om du vill ha en dyna att sitta på eller inte. Vissa tycker att kökssofforna är finast när de lämnas helt som de är. De väljer därför bort sittdynor. De vill helt enkelt ha ett rent intryck. Andra tycker att komforten är allra viktigast och vill därför ha en sittdyna. Om du tillhör den senare kategorin kan du antingen köpa en dyna eller sy en egen. Att sy en dyna brukar inte bjuda på några större bekymmer. Det finns även många i butikerna. Om du väljer att använda soffan med eller utan dyna beror förstås också på soffan. Vissa träsoffor är bekväma, andra kräver nästan en dyna.

Här kan du också kompromissa mellan nytt och begagnat. Om du köper en begagnad soffa som du sedan gör om, kanske du vill unna dig en ny dyna. Du har troligtvis kommit undan väldigt billigt vid inköpet av soffan. Det gör att du utan problem kan unna dig en dyna. Kanske hittar du en dyna som passar redan från början. Annars finns det också butiker där du kan specialbeställa en måttsydd dyna. Du hittar butiker på nätet även om de inte finns i just din hemstad. Priset på en dyna beror naturligtvis på storlek. Det beror även på vilket tyg du väljer och vilken butik du går till. Priset för arbetet kan variera kraftigt. Naturligtvis kan olika butiker också ta olika mycket betalt för tyget per meter.

Andra sofftyper som är populära är:


Recension:
Pinnsoffa
Betygsatt av: Soffor.nu
Betyg: 4.8/5