Meny Stäng

Modulsoffa

Köp en billig modulsoffa online. ✔ Snabba leveranser och stort sortiment. ✔ Passa på att köpa modulsoffor online.

En modulsoffa är perfekt för dig som inte hittar någon soffa som passar dig perfekt. Om du väljer en modulsoffa kan du nämligen bygga den precis som du vill. Detta innebär att om du så önskar kan du till och med ha en soffa runt hela ditt vardagsrum eller som fortsätter genom hela ditt hem. Det finns inga gränser för hur en modulsoffa kan se ut och du kan beställa den i precis vilken färg och form som du vill, med hur många fotpallar, divaner och nackstöd som helst. Det är bara du som sätter gränserna för hur din modulsoffa ska se ut samt möjligtvis din budget.

 

Vi rekommenderar:

Jersey modulsoffa 303cm

Jersey modulsoffa 303cm
25 750 kr

Vit byggbar 3-sits modulsoffa - En flexible soffa.

Vit byggbar 3-sits modulsoffa - En flexible soffa.
25 999 kr

Stor vit byggbar modulsoffa för ett mysigt hem

Stor vit byggbar modulsoffa för ett mysigt hem
33 649 kr

Venice 3-sits modulsoffa - flera färger - Ljus grå

Venice 3-sits modulsoffa - flera färger - Ljus grå
16 379 kr

Alexis liten 2-sits soffa - valbart tyg - Pg1

Alexis liten 2-sits soffa - valbart tyg - Pg1
14 900 kr

Alexis liten hörnsoffa - valbart tyg - Pg1

Alexis liten hörnsoffa - valbart tyg - Pg1
33 799 kr

Lissabon stor hörnsoffa - valbart tyg - Pg1

Lissabon stor hörnsoffa - valbart tyg - Pg1
49 449 kr

Alexis divansoffa - valbart tyg - Pg1

Alexis divansoffa - valbart tyg - Pg1
16 949 kr

Lissabon modulsoffa m/öppet avsl. - valbart tyg - Pg1

Lissabon modulsoffa m/öppet avsl. - valbart tyg - Pg1
39 449 kr

Alexis modulsoffa m/öppet avslut - valbart tyg - Pg1

Alexis modulsoffa m/öppet avslut - valbart tyg - Pg1
30 098 kr

Alexis modul D hörn 98cm - Pg1

Alexis modul D hörn 98cm - Pg1
7 399 kr

Alexis modul A 1-sits m/arm 98cm - Pg1

Alexis modul A 1-sits m/arm 98cm - Pg1
7 450 kr

Lissabon hörnsoffa - flera färger - Beige

Lissabon hörnsoffa - flera färger - Beige
55 349 kr

Alexis modul N 1-sits u/arm 75cm - Pg1

Alexis modul N 1-sits u/arm 75cm - Pg1
5 750 kr
 

Fördelar med modulsoffamodulsoffa

Det kan vara dyrt att sätta ihop en modulsoffa precis så som man vill ha den, men det är oftast värt det. Tänk dig att om du får en soffa precis som du vill kommer du även att älska den år efter år. Det bästa med en modulsoffa är att du alltid kan bygga vidare på den. Om ni av någon anledning behöver en större eller mindre soffa är detta fullt möjligt att göra. Modulsoffan är nämligen soffan som anpassar sig efter era behov. Det innebär även att om du inte har råd att bygga den precis som du vill från start kan du även fortsätta att bygga på den senare utan att den ser ut som ett byggprojekt under tiden. Den kommer alltid att se ut som en fulländad soffa.

Du kan alltså med hjälp av en modulsoffa ha en perfekt soffa till livets alla tillfällen. Välj en modulsoffa med en färg som håller över tid så kommer du aldrig att behöva byta ut den, bara bygga på den. Se även till att den har tvättbar klädsel så kommer den alltid vara ren och fräsch och redo för att användas samt samla hela familjen i.

Bygg den soffa du vill ha med modulsoffor

En modulsoffa är en spännande och kreativ innovation eftersom den ger dig möjlighet att bygga den soffa du vill ha. Det ger dig också möjligheter att ändra soffan efter några månader eller år, om ditt behov eller din smak skulle förändras. Med en modulsoffa har du också möjlighet att anpassa soffan efter din bostad. Du kanske bor i en liten lägenhet först och behöver en nätt soffa. Du kan då välja att inte använda samtliga delar av soffan. När du sedan flyttar till en större bostad kan du montera de delar du tidigare inte haft plats för.

Detta är modulsoffor

Ordet modulsoffa antyder ju att det här är en soffa som levereras i moduler, men hur fungerar egentligen modulsoffor och hur ser de ut? När det gäller just utseendet kan det variera. Storleken kan du själv påverka genom att bestämma hur många delar du ska använda.

Kort sagt är en modulsoffa en möbel som levereras med ett flertal delar, även kallade moduler. Du kan välja att använda alla delar och få en riktigt stor hörnsoffa eller divansoffa, men du kan också välja att bara använda två eller tre delar och få en liten nätt tvåsitssoffa. Vad du väljer beror förmodligen på hur mycket utrymme det finns i rummet där soffan ska stå. Om den ska stå i ett stort vardagsrum väljer du förmodligen att använda alla, eller åtminstone de flesta moduler. Om möbeln däremot ska stå i ett barnrum eller ett gästrum är utrymmet förmodligen betydligt mer begränsat. Du kanske då väljer att bara montera två-tre moduler och få en liten soffa som inte kräver så stort utrymme.

Möjligheterna är många

Det är inte bara storleken du kan påverka med en modulsoffa. Du kan också påverka vilken sida som ska ta mest plats. Detta kan vara otroligt betydelsefullt och praktiskt om du flyttar. Plötsligt kanske det inte fungerar att ha en schäslong på höger sida av soffan eftersom det finns ett hörn eller en altandörr som sätter stopp för detta. Då kan du flytta schäslongen och istället placera den på vänster sida, där det kanske finns mer utrymme. Möjligheterna är många med den här typen av möbel, och du slipper överväga att skaffa en ny soffa bara för att du ska flytta till en bostad där vardagsrummet har annorlunda vinklar eller andra mått.

Modulsoffor i olika stilar

Att modulsoffan erbjuder en praktisk lösning är nog de flesta beredda att skriva under på men frågan är om den passar in överallt? Även om den kanske inte passar in i 100 % av hemmen så passar den i de flesta bostäder eftersom den här typen av soffa finns i många olika stilar. En modulsoffa behöver inte se ut på ett visst sätt, utan finns i många olika stilar och utformningar.

Har du fastnat för trenden att inreda med sammet? Då kan du hitta en passande soffa. Det finns nämligen flera modulsoffor där man har använt sammetsklädsel. Sammet är ett mjukt och skönt material som är bekvämt att sitta på. Det kan dock vara ganska krävande när det kommer till rengöring, så det tål att tänkas över hur du har tänkt hantera den biten. Om du kommer fram till att sammet är materialet för dig kan du naturligtvis välja mellan en rad olika nyanser och hitta något som färgmässigt passar in bra hemma hos dig.

En lättskött soffa

Om du är ute efter en lättskött soffa i konstläder så finns även sådana att få i modulvariant, vilket gör att du kan skapa en soffa som storleksmässigt passar in bra hemma hos dig. Konstläder medför många fördelar. Om du har små barn hemma blir det ofta fläckar i soffan, men dessa kan lätt torkas av om du väljer konstläder.

Vill du ha en tygsoffa som ändå är relativt lätt att hålla ren? Då kan du välja en modulsoffa med avtagbar klädsel. Du kan då slänga klädseln i tvättmaskinen när den fläckats ned och på så sätt kan du hela tiden ha en ren och fin soffa som ger ett fräscht intryck.

Du har helt enkelt en rad valmöjligheter när du bestämt dig för att köpa en soffa som består av flera moduler och det är definitivt ett klokt val som ger dig en möbel som du kan vara nöjd med länge.

Är modulsofforna dyrare än andra soffor?

Att det finns gott om fördelar med modulsoffor råder det inga tvivel om men detta leder förstås till en fundering kring om de här sofforna är dyrare än andra soffor. Så är dock inte fallet. Precis som med andra soffor varierar priset och det finns såväl billiga exemplar som riktigt dyra exemplar. Något som dock är fördelaktigt med dessa soffor är att du kan börja med att bara köpa några moduler. Om du sedan märker att soffan behöver byggas ut kan du komplettera med ytterligare någon eller några moduler. På så sätt kan du hålla nere kostnaderna vid inköpstillfället.

För strax under 4000 kronor kan du köpa en liten modulsoffa. Den ger vanligtvis cirka två sittplatser. Om du sedan får möjlighet att frigöra mer pengar kan du köpa till lösa moduler vid ett senare tillfälle. Att satsa på en liten soffa kan dock vara klokt om du flyttar hemifrån till din första egna lägenhet. Då kanske du inte behöver mer än ett par sittplatser. När du sedan ska fortsätta din bostadsresa och flytta till en större bostad kan du köpa till ytterligare några moduler och på så sätt göra soffan större och anpassa den till den större bostaden.

Anpassa soffan till dina krav

Möjligheterna är många när du väljer att skaffa den här typen av möbel och det fina med dessa är att de är anpassningsbara och hela tiden kan ändras och anpassas till de nya kraven. Vissa moduler har också potential att användas separat. Ditt vardagsrum kanske inte är tillräckligt stort för att du ska kunna ha en schäslong på ena sidan. Däremot kanske schäslongen kan användas som en separat sittplats om den placeras någon annanstans i rummet. Det gäller helt enkelt att betrakta rummet med öppet sinne och fundera över hur det kan möbleras och inredas på bästa sätt.

Skräddarsy din egen möbel – välj en modulsoffa

Upplever du att ditt vardagsrum är svårt att möblera? Har det vinklar och vrår som gör det komplicerat? Eller är det kanske så att du har svårt att hitta den rätta soffan ur estetiskt perspektiv? Oavsett vilket så kan den rätta lösningen vara att skaffa en modulsoffa. Den här typen av möbel ger dig möjlighet att bygga din egen lösning. Naturligtvis bygger du inte soffan från grunden, men soffan levereras i moduler. Du väljer sedan vilka av modulerna du ska använda. Du väljer också åt vilket håll soffan ska byggas. Det gör detta till en väldigt flexibel lösning. Om du bor mer trångbott kan du välja att ställa undan någon modul. När du sedan flyttar till en större lägenhet eller hus kan du plocka fram delen och montera på den. Det gör att modulsoffor passar både större och mindre bostäder.

En prisvärd investering

När du börjar titta på modulsoffor kommer du kanske reagera på att de här möblerna är ganska dyra. Det går inte att sticka under stol med att de kostar mer än många andra soffor. Det bör dock sägas att det är en prisvärd investering. Det här är möbeln som du kan ta med dig när du flyttar. Du behöver inte oroa dig för att det nya vardagsrummet är större. Heller inte att det har andra vinklar. Modulsoffan låter dig anpassa den så att den passar även i det nya boendet. Det gör att du sparar pengar i längden eftersom du slipper köpa nytt lika ofta. En modulsoffa må vara dyr, men den kan hjälpa dig att spara pengar i långa loppet. Det gäller med andra ord att inte bara titta på inköpspriset. Du bör även titta på vad du får för pengarna. Den här möbeln erbjuder en flexibilitet som få andra möbler.

Möjlighet till förnyelse

När våra föräldrar var barn var det ofta så att en soffa var något man köpte och sedan hade livet ut. Naturligtvis kunde en ny köpas om den gamla nöttes ut efter ett antal årtionden. Det fanns dock sällan på kartan att man köpte en ny för att man ville byta stil. Idag ser det helt annorlunda ut. Idag är möbler till stor del förbrukningsvaror. Många vill byta inredningsstil då och då. Det händer kanske inte varje år, men det är inte ovanligt att möblerna byts ut efter fem år. Naturligtvis kan det även ske oftare. Att någon köper en soffa som student och behåller den livet ut är ovanligt idag.

Många har dock fått upp ögonen för klimataspekten. Det innebär att de har insett att det inte är bra för miljön att ständigt konsumera nytt. Second hand har därför blivit ett tänkbart alternativ för många. En soffa som inte längre används lämnas ofta till second hand istället för att slängas. På så sätt kan någon annan köpa den. Möbeln får på så sätt nytt liv hos någon annan. På samma sätt har du möjlighet att fynda begagnat. Eftersom möblerna inte används lika länge innan de byts ut är de ofta i fint skick. Det innebär att du kan göra riktiga fynd på loppis. Det finns också gott om second hand-butiker som har öppet året om. Där finns ofta en hel del möbler i gott skick.

Om du väljer en modulsoffa känner du kanske inte samma behov av att snabbt byta ut din soffa. Den här typen av möbel ger dig möjlighet till förnyelse ändå. Du kan alltid välja att plocka bort eller lägga till en modul. Ta bort schäslongen på en U-soffa så får den snabbt en annan look. Vissa delar kan också användas fristående som exempelvis fotpall. Det gör förstås hela lösningen ännu mer flexibel. Från att ha haft en gigantisk soffa med schäslong och divan kan du byta utseende på soffan helt. Det är passande om du flyttar men även när du vill ändra stil. Det är troligt att du kan tänka dig att behålla soffan betydligt längre tack vare detta.

Beställ hem tygprover

Har du bestämt dig för att beställa din soffa på nätet? Det är definitivt en bra idé. Webben ger dig tillgång till ett närmast obegränsat utbud. Det gör också att du har större chans att jämföra priser. Du får tillgång till butiker som ligger långt borta rent geografiskt. Fördelarna med att handla på nätet är många. Det som stoppar vissa från att beställa soffan online är tygval och färger. I en vanlig möbelbutik finns det ofta tygprover att titta på. Det gör dels att du kan se färgerna på riktigt, dels att du kan känna på tygerna. Detta är faktiskt väldigt viktiga aspekter. Det behöver dock inte vara ett hinder. Många webbutiker låter dig beställa hem tygprover. Det gör att du kan sitta hemma i lugn och ro och titta och känna. När du sedan har bestämt dig kan du göra din beställning. Ofta kan du få hem tygproverna redan inom ett par dagar.

Fördelen med att beställa online är att du kan se alla moduler som finns tillgängliga. Välj ut vilka av dem du vill ha. På så sätt får du en soffa exakt som du vill ha den. Du behöver inte lägga pengar på delar som du vet att du inte kommer använda. Bygg istället upp den helt perfekta soffan enligt dig. Det leder till att du får en modulsoffa som passar in rent praktiskt. Det gör även att du får något helt unikt. Chansen är stor att dina vänner kommer bli förundrade och fråga vart du har fått tag på soffan. Många är vana vid att se i stort sett likadana möbler överallt. Genom att bygga en helt egen soffa får du något som inte förekommer i vart och vartannat vardagsrum. Om du är intresserad av heminredning är detta troligtvis något du uppskattar. Det gör också att det blir svårt för andra att helt kopiera din stil. Du kan helt enkelt njuta av att ha något eget. Skulle du efter ett tag känna att soffan är för liten kan du beställa ytterligare en modul. Montera den snabbt och vips så har du en ännu större soffa.

Andra sofftyper som är populära är:


Recension:
Modulsoffa
Betygsatt av: Soffor.nu
Betyg: 4.6/5