Meny Stäng

Hörnsoffa

Köp en billig hörnsoffa online. ✔ Snabba leveranser och stort sortiment. ✔ Passa på att köpa fina hörnsoffor till bra priser.

Om man har ett stort vardagsrum eller om man ofta får besök behöver man en soffa som klarar av pressen som krävs om man har många besökare eller ett stort vardagsrum. Då är hörnsoffan ett bra val, då man enkelt kan täcka en stor del av vardagsrummet med en snygg soffa i antingen tyg eller skinn och man behöver inte tänka på att den ska stå på ett speciellt sätt för att kunna utnyttja mest av soffan och vardagsrummets potential.

 

Vi rekommenderar:

Rosé hörnsoffa rund divandel vänster - Valfri färg!

Rosé hörnsoffa rund divandel vänster - Valfri färg!
13 990 kr

Mozart hörnsoffa - Svart konstläder

Mozart hörnsoffa - Svart konstläder
9 995 kr

Elsa Hörnsoffa 5-sittplatser - Valfri färg!

Elsa Hörnsoffa 5-sittplatser - Valfri färg!
14 990 kr

Rosé Hörnsoffa XL - (alt 2) Valfri färg!

Rosé Hörnsoffa XL - (alt 2) Valfri färg!
19 695 kr

Rebecca hörnsoffa - Valfri Färg!

Rebecca hörnsoffa - Valfri Färg!
14 695 kr

Eros Hörnsoffa 3-H-3 - Valfri färg

Eros Hörnsoffa 3-H-3 - Valfri färg
10 990 kr

Blues Hörnsoffa 3-H-3 - Valfri färg

Blues Hörnsoffa 3-H-3 - Valfri färg
10 990 kr

Robin hörnsoffa - Valfri färg!

Robin hörnsoffa - Valfri färg!
16 395 kr

Eros Hörnsoffa - Valfri färg

Eros Hörnsoffa - Valfri färg
9 990 kr

Bäddsoffa Belissa framåtbäddad hörnsoffa - Ljusgrå Rocco

Bäddsoffa Belissa framåtbäddad hörnsoffa - Ljusgrå Rocco
7 990 kr

Kleo hörnsoffa 5-sits - Mörkgrå

Kleo hörnsoffa 5-sits - Mörkgrå
8 990 kr

Enjoy Hollywood recliner-hörnsoffa - 4-sits (el) i mörkbrunt microfibertyg

Enjoy Hollywood recliner-hörnsoffa - 4-sits (el) i mörkbrunt microfibertyg
16 490 kr

Jupiter hörnsoffa 5-sits - Mörkgrå

Jupiter hörnsoffa 5-sits - Mörkgrå
6 490 kr

Enjoy recliner-hörnsoffa - 4-sits (el) i Brunt konstskinn (modell V) med två konsoller

Enjoy recliner-hörnsoffa - 4-sits (el) i Brunt konstskinn (modell V) med två konsoller
18 690 kr

Wonder hörnsoffa - Valfri färg

Wonder hörnsoffa - Valfri färg
19 990 kr
 

Hörnsoffan - En hörnsten i ett stort vardagsrumhörnsoffa

Hörnsoffan har funnits länge i det svenska hushållet och var extremt populär under 80-talet, då mer eller mindre alla hade en i skinn. Det som också är fördelen med en hörnsoffa är att den täcker en del av vardagsrummet som ofta är svår att inreda ordentligt nämligen hörnet. Det är aldrig enkelt att inreda ett hörn just eftersom det ofta inte finns gott om utrymme att göra så mycket på. Ytterligare en fördel med en hörnsoffa är att det ryms som minst 5 personer i en soffa, men det finns hörnsoffor som rymmer upp till åtta eller nio personer. Detta beror lite på hur stora människorna som sitter i soffan är. Sedan är det en soffa som vinklas i ett hörn. Det finns soffor som ser ut som ett U med tre hörn, och de rymmer en hel del människor.

Kort och gott så kan man säga att hörnsoffan har varit och är fortfarande en stor del i det svenska vardagsrummet och det kommer nog vara det ett bra tag till, för det finns ett stort utbud på olika sorters hörnsoffor med både tyg eller skinn och som rymmer från fem upp till tretton personer. Sen skiljer priset sig markant beroende på om man köper den begagnad eller ny och om det är ett märke som är känt eller inte.

En populär möbel

Hörnsoffor har haft en naturlig plats i människors vardagsrum i många år. En faktor som gör denna möbel riktigt populär är att den erbjuder många sittplatser. Det gör att även den stora familjen får plats i denna och likaså en student med många vänner som ofta kommer förbi på besök. Det här är helt enkelt en möbel som passar de allra flesta.

Hitta hörnsoffan som passar stilmässigt

En hörnsoffa ser inte ut på ett visst fördefinierat sätt. Den finns tvärtom i många olika stilar, storlekar, färger och material. Det finns relativt små hörnsoffor med enkla rena linjer som passar in i det minimalistiska hemmet, stora soffor med högt ryggstöd och lika höga armstöd, soffor av tyg, soffor av skinn eller läder och inte minst riktigt bekväma reclinersoffor. Det går därför att hitta en soffa för varje hem, oavsett vilken stil du har bestämt dig för att inreda hemmet i.

Om du är osäker på hur du vill att din soffa ska se ut finns det några saker du bör börja med. Först och främst behöver du sätta dig ned och ta en titt på ditt konto och din ekonomi. Hur mycket pengar kan du avvara och lägga på soffköpet? Nästa sak du behöver fundera över är hur stort utrymme det finns i ditt vardagsrum? Mät gärna de väggar där du har tänkt ställa soffan. Hur bred får den vara? Se till att du har utrymme vid sidan om soffan ska stå vid en altandörr, så att soffan inte täcker utgången. Tänk också på att det behöver gå att ta sig fram bredvid soffan.

Något annat du behöver fundera över är vilken stil du vill ha i ditt hem. Vill du satsa på den minimalistiska stilen? Gillar du den franska lantstilen? Är du förtjust i jaktstugestilen eller tycker du kanske att industrilooken är den vackraste? Det är viktigt att du funderar över detta eftersom soffan behöver passa in i den stil du väljer. Du behöver naturligtvis inte köpa alla möbler samtidigt men du behöver veta i stora drag vilken stil som är den rätta för just dig. Du behöver också fundera över om du vill ha en tygsoffa eller en skinnsoffa. Här kan både det estetiska och det praktiska väga in. Du kanske tycker att en tygsoffa är snyggare men att en skinnsoffa är enklare att rengöra och hålla fin under längre tid. Då behöver du väga fördelar mot nackdelar och fatta ett beslut vilket som väger tyngst.

Vad kostar en hörnsoffa?

Att hörnsoffan är det bästa valet för många råder det inga tvivel om, så då blir frågan om alla har råd att köpa en hörnsoffa? Svaret är att det finns soffor i de flesta prisklasser. Om du är ute efter en billig soffa kan du med fördel besöka någon av de större möbelkedjorna eller en outlet. Där kan du hitta hörnsoffor som kostar cirka 2500 kronor. Visserligen kanske inte alltid de här sofforna är fullt lika påkostade kvalitetsmässigt som en soffa för 10 000 kronor, men du kan med fördel ha den här soffan i några år, för att sedan byta ut den mot en dyrare modell när du har hunnit spara lite mer pengar. Det behöver dock inte alls vara dålig kvalitet på dessa soffor, men du kan inte räkna med att de ska hålla i fyrtio år.

Har du räknat ut att du kan avvara 6000 kronor? Då har du gott om alternativ. Det finns många hörnsoffor som kostar 6000 kronor eller mindre, oavsett om du är ute efter en liten soffa eller en större modell. Tygsoffor är generellt billigare än skinnsoffor. Om du är ute efter något däremellan finns det också soffor i konstläder som hamnar någonstans mitt emellan när det kommer till pris.

Om du inte har någon strikt budget att hålla dig till och är beredd att lägga 9000 kronor eller mer på soffan, kan du hitta massor av tänkbara möbler. Oavsett om du vill ha en lyxig lädersoffa, en djup och bekväm tygsoffa med många sittplatser, eller en läcker Chesterfieldsoffa så kan du hitta det. Med en stor plånbok att öppna kan du hitta precis den soffa du är ute efter.

Vad behöver du för att matcha hörnsoffan?

Om du är i full färd med att inreda vardagsrummet och behöver hitta andra möbler och textilier att matcha med soffan så gäller det förstås att du vet vad du behöver. När det gäller inredning av just vardagsrummet finns det en hel del saker att tänka på eftersom det spenderas en hel del tid där. Du behöver skapa en hemtrevlig och rogivande känsla som gör att du trivs i rummet. Det här ska vara en plats där du kan koppla av och det är därför viktigt att rummet är såväl bekvämt som vackert.

En bekväm hörnsoffa är en riktigt bra start men naturligtvis behöver du inreda med andra möbler och detaljer också. Ett soffbord är troligtvis nästa logiska steg. Här gäller det att du tar en titt på vad som fungerar rent praktiskt. Kom ihåg att det ska finnas plats att ta sig fram mellan soffan och bordet. Du behöver kanske mäta utrymmet som finns mellan soffans delar, så att du ser hur stort bordet får vara. Fundera över vad som gör sig bäst tillsammans med soffan. Ska det vara ett runt bord, ett fyrkantigt bord eller kanske ett rektangulärt? Vill du ha en matta under bordet, framför soffan? Mattor bidrar ofta till ett mysigare och mer välkomnande intryck, så det kan definitivt vara en god idé. Om du har kalla golv fyller den dessutom en värmande funktion.

I vardagsrummet behövs också en TV-bänk eller annan mediemöbel. Se till att välja en möbel som passar in i den stil du har satt med soffan. I övrigt kan du inreda med de möbler du vill ha och får plats med. Här spelar det förstås stor roll hur stort vardagsrummet är. Kom också ihåg att du behöver inreda med de rätta textilierna för att få det rätta helhetsintrycket. Soffkuddar och gardiner kan göra stor skillnad och sätta pricken över i:et.

Så får du ett inbjudande hem tack vare hörnsoffan

De flesta vill nog kunna bjuda in vänner till sitt hem. Det man absolut inte vill är att behöva fundera över om de får plats. Eller om man kan erbjuda dem alla sittplatser. Sådant kan verkligen göra att man blir på dåligt humör. Känner du igen dig? Har du också upplevt känslan av att vilja bjuda hem kompisarna men inte göra slag i saken på grund av praktiska orsaker? Det är verkligen en tråkig upplevelse men det går att lösa. Ett relativt enkelt första steg är att köpa en hörnsoffa. I en sådan får många plats att sitta. Behövs det går det ju också att komplettera med en fåtölj.

Få upp ögonen för hörnsoffan

Det första steget blir att få upp ögonen för hörnsoffan. Vad menar vi då med det? Jo, för många är hörnsoffan inte ett aktuellt alternativ. När de tänker hörnsoffa ser de skinnsoffan hemma hos mormor och morfar framför sig. De har svårt att se att en sådan soffa skulle passa in i ett modernt hem. Det kanske stämmer. Men en hörnsoffa behöver inte se ut så. Idag finns det många moderna modeller i såväl tyg som skinn. Många av dem platsar i vilket modernt hem som helst. Det gäller bara att hitta den rätta soffan. Det är för övrigt inget unikt för just hörnsoffan.

Du skulle knappast gå ut och släpa hem vilken vanlig soffa som helst heller. Även med en tvåsitssoffa eller en tresitssoffa gäller det att hitta rätt. Oavsett vilken typ av soffa du väljer måste du helt enkelt hitta en variant som faller just dig i smaken. Det är just det vi menar med att du först och främst behöver få upp ögonen för hörnsoffan. Du behöver helt enkelt inse att den typen av möbel faktiskt kan vara ett tänkbart alternativ.

Fundera över stil

Nästa steg blir att välja vilken stil du vill att soffan ska ha. Här gäller det förstås att även titta på hur hemmet är inrett i övrigt. Du vill förmodligen ha en soffa som matchar resten av inredningen. Det är troligen inga problem. Hörnsoffor finns i många olika utföranden och färger.

Har du fallit för shabby chic-trenden? Då vill du säkerligen ha en soffa som passar in i den stilen. Kanske passar det då bäst med en tygsoffa med avtagbar klädsel. Du kan då byta klädsel om du skulle vilja ändra om. Överdragen går också att tvätta. Kanske är en vit klädsel det bästa valet. Ett tyg med vit bas och vackra små blommor på kan också passa bra. Samma modeller fungerar för övrigt bra om du gillar den franska lantliga stilen. Om du vill framhäva stilen ytterligare kan du naturligtvis också använda plädar och kuddar i soffan. Välj då gärna kuddar med färger och mönster som hjälper till att framhäva din inredningsstil.

Är det den minimalistiska trenden du gillar bäst? Då ska du förstås välja en enkel stilren soffa. Satsa gärna på en hörnsoffa med så få detaljer som möjligt. Raka linjer brukar också vara att föredra. Däremot finns det naturligtvis soffor i både tyg och skinn som följer stilen.

Naturligtvis är det inte bara dessa stilar som förekommer. Det finns många andra inredningsstilar. Vissa av dem är väldigt vanliga och populära. Andra är mer ovanliga och unika. Det kan naturligtvis också vara så att du har skapat din egen stil. Oavsett vilken stil du valt bör du kunna hitta den rätta hörnsoffan.

Finansiera ditt inköp

Det tredje steget blir att fundera över hur du ska finansiera ditt inköp. En soffa kostar relativt mycket pengar. En hörnsoffa är vanligtvis något dyrare än tvåsitssoffor och tresitssoffor. Anledningen är förstås att soffan är rejält mycket större. Du får därför räkna med att betala mellan 6000 och 10 000 kronor för en soffa. Då har du ändå kommit relativt billigt undan. Det här är de billigare modellerna. Vill du ha en mer påkostad soffa får du betala mer. Då kan en hörnsoffa nå upp i prisklasser runt 20 000 kronor. Ett sådant inköp är det inte alla som kan betala direkt från lönekontot. Kanske har du pengar undansparade och kan plocka från sparkontot. Det är förstås den bästa lösningen. Då slipper du betala ränta och blir inte skuldsatt. Om du inte har någon buffert undansparad, eller inte vill ta av den, finns dock andra lösningar. Många möbelbutiker erbjuder avbetalning. De har då någon form av samarbete med en bank eller kreditinstitut. Ofta går det att välja mellan att få hem en faktura som ska betalas inom 30 eller 60 dagar, eller att delbetala köpet. Ett vanligt erbjudande är att betala av köpet på 10 eller 12 månader. Ibland förekommer det till och med att du kan välja avbetalning utan ränta. Detta förutsätter dock att du följer amorteringsplanen. Betalar du för lite någon månad börjar plötsligt räntan att ticka. Det är därför viktigt att du vet att du kommer kunna följa betalningsplanen. Om du vill kan du naturligtvis ansöka om ett blancolån och använda pengarna till möbelinköp. Du väljer själv hur stort belopp du vill ansöka om att få låna. Antingen ansöker du om det belopp soffan kostar eller mer. Du kanske vill passa på att samtidigt göra fler inköp. Du kanske till exempel vill köpa en eller flera matchande fåtöljer. På så sätt får du ännu fler sittplatser. Det gör att du kan bjuda hem ännu fler vänner eller släktingar. Det kan naturligtvis även vara en bra idé om du har en stor familj. När du väl har kommit så här långt är det bara själva inköpet kvar. Du behöver nu välja vilken butik du ska handla från. Om du vill göra det enkelt för dig kan du beställa din hörnsoffa på nätet. Beställ då hemleverans så slipper du hyra eller låna släp för att hämta den.

Andra sofftyper som är populära är:


Recension:

Hörnsoffa
Betygsatt av: Soffor.nu
Betyg: 4.8/5