Meny Stäng

Kontinentalsängar

Köp en billig kontinetalsäng online. ✔ Snabba leveranser och stort sortiment. ✔ Passa på att köpa en fin kontinetalsäng online.

 

Vi rekommenderar:

 

Kontinentalsängar

Sov lyxigt i kontinentalsäng
Att inreda ett hem handlar inte bara om att möblera för att skapa en funktionell miljö. Det handlar också om att få det möblerade rummet att bli trivsamt och vackert. Målet med heminredning är att skapa ett hem där man kan trivas och koppla av, men också ett hem som fungerar bra i vardagen. Ofta får man göra avvägningar mellan det estetiska och det funktionella, men den som är intresserad av inredning hittar ofta bra kompromisser. Sovrummet är ett av de rum som känns lite extra speciellt att inreda.

Kontinentalsängar

Dels ligger det en utmaning i att försöka skapa en så lugn och rogivande miljö som möjligt, så att man kan koppla av och sova bra. Men, sovrummet är också husets mest personliga rum, och ett rum som inreds enbart för familjens medlemmar. När vi inreder ett vardagsrum eller ett kök finns nog ofta en tanke i bakhuvudet om att det också ska vara vackert att se på för besökare. Men gästerna kommer sällan in i sovrummet , så här är det bara din egen, och familjens, smak och önskan som spelar roll. Lugna färger, diskreta mönster och avsaknad av distraherande prylar lägger grunden till ett sovrum där man kan få den nödvändiga nattsömnen. Och så ska det naturligtvis möbleras med sköna sängar, som är A och O för en god sömn.

Det finns massor av sängar, i olika modeller, på marknaden idag. Du kan hitta sängar som passar in oavsett hur du inreder rummet och vilken inredningsstil du gillar. När du väljer säng är det givetvis viktigt att se till komforten, så att du kan ligga bekvämt och slappna av. Men, sängen ska förstås inte bara vara skön, den får gärna vara snygg och gå ihop med den övriga inredningen också. Här kan det uppstå ett litet dilemma. Ska man välja en bekväm säng som man kanske inte tycker är så snygg, eller ska man ge avkall på komforten för att få en snygg och elegant säng?

Med en kontinentalsäng behöver du inte välja

Du behöver faktiskt inte välja mellan design och funktion. Om du tittar på utbudet av kontinentalsängar ser du att här finns eleganta och snygga sängar för alla smaker. Dessutom är en kontinentalsäng den skönaste säng du kan sova i. Tack vare extra madrasslager blir sängen extremt mjuk och skön, utan att vara för mjuk. Vi talar ofta om just mjuk och skön, som om det vore naturligt att det är skönast att sova i en mjuk säng. Men, så är det inte alltid, och vilken fasthet man behöver för att sova bra är en individuell fråga. Här spelar faktorer som längd och vikt stor roll, men också hur du ligger när du sover. En för mjuk säng kan ge ryggont eller andra besvär, och en för hård säng känns förstås inte skön att sova i. Här får du prova dig fram vilken säng som känns bäst för dig. Men, en kontinentalsäng känns mjuk och skön samtidigt som den ger den fasthet du vill ha, tack vare sin speciella uppbyggnad.

Kontinentalsängar är annorlunda uppbyggda än vanliga, traditionella sängar. Här finns lager på lager med madrasser som var och en bidrar till den höga komforten. Dessa sängar har inte mindre än tre olika lager med madrasser, som du naturligtvis kan välja fasthet på för att få en säng som helt är anpassad efter din kropp. Om du väljer en kontinentalsäng med två separata resårmadrasser får både du och din partner den bästa komforten, eftersom ni då kan välja olika fasthet på de två madrasserna om ni inte har samma krav. Med en bred resårmadrass får man samma komfort i hela sängen. Här finns alltså en av alla valmöjligheter som bidrar till att ge er den allra bästa sovupplevelsen. Varför inte unna sig att sova som en prins / prinsessa när möjligheten finns så nära till hands?

När det ligger så många lager madrasser på varandra blir självklart denna typ av säng högre än en vanlig säng. Detta är också en stor fördel, inte minst för den som har svårt att ta sig upp ur sängen i vanliga fall. En kontinentalsäng är, med andra ord, det perfekta valet för äldre och personer med rörelsesvårigheter, men den är givetvis bekväm för vem som helst.

Köper du en kontinentalsäng behöver du alltså inte välja mellan utseende och bekvämlighet, för här får du allt i ett. De olika madrasslagren har alla samma klädsel vilket ger sängen ett mycket elegant utseende. En del sängar säljs också med en vacker sänggavel i samma klädsel, men du kan naturligtvis välja själv om du vill ha en matchande gavel eller om du vill lösa gavelfrågan på annat sätt. En kontinentalsäng ger dig alltså inte bara en god sömn utan skänker också en lyxig och exklusiv känsla till sovrummet. Sängarna kommer i många olika klädslar så att du kan välja både material och färg som du gillar och som passar in i sovrummets inredning.

Sängar med speciella funktioner

Kontinentalsängarna är inte bara utrustade med extra lager av madrasser. Du kan också få extra funktioner som höjer en redan hög komfort ytterligare, eller som gör vardagslivet lite lättare. Hos en del kontinentalsängar finns ett dolt förvaringsutrymme under resårmadrassen, där du kan förvara extra kuddar eller sängkläder när de inte används. Här kan du också gömma undan sånt som du inte vill ska ligga framme, men som du samtidigt vill ha nära till hands. Med ett enkelt handgrepp vänder du upp madrassen för att komma åt det dolda utrymmet. Och med en dubbelsäng får du massor av extra förvaring, vilket alltid brukar vara välkommet.

Vill du ha en säng som inte bara är skönare än de flesta att sova i, utan som också är extremt bekväm om du vill sitta och läsa, se på tv, eller vila halvliggande, kan du satsa på en kontinentalsäng som är höj- och sänkbar. I en ställbar säng kan du ställa in både huvud- och fotända för att få den bästa ställningen. Inställningarna gör du enkelt med fjärrkontrollen som förvars i en påse på sängens sida.


Recension:
Kontinentalsängar
Betygsatt av: Soffor.nu
Betyg: 4.8/5