Meny Stäng

Inredningstips 2020

Idag när trenderna ändras allt snabbare och det finns ett otroligt utbud av billiga inredningsprylar och möbler är det lätt att byta ut inredningen i hemmet regelbundet. Det finns mycket inspiration online och i möbelbutikernas kataloger, men det är viktigt att inte bara följa trenderna slaviskt utan också våga använda sig av unika detaljer som ger den där personliga känslan i hemmet. Detta kan göras även med en låg budget, till exempel genom att sätta upp unika tavlor eller posters på väggarna, välja ut personliga inredningsdetaljer på resor eller i annorlunda möbelbutiker eller genom egna gör det själv-projekt.

Tavlor och posters

Något som många ofta glömmer helt är att använda sig av tavlor och posters för att göra hemmet personligt. Här kan man verkligen anpassa motiven efter egna intressen och stil, och det behöver inte alls bli dyrt utan billiga tavlor är lätt att hitta på loppisar eller second hand-butiker. Idag finns också otroligt många hemsidor som säljer posters och prints av olika slag, där man kan hitta konstverk av mindre kända konstnärer eller digitalt utvecklade prints som kan fås i mängder av olika färger. Det är också snyggt att hänga upp ett mindre antal foton på väggarna, antingen på familjen eller på några motiv från resor ni gjort ihop, vilket både gör hemmet mer personligt och får er att minnas trevliga stunder tillsammans varje gång ni ser dem.

Personliga inredningsdetaljer

Genom att komplettera dina möbler med mindre och personliga inredningsdetaljer kan du lätt få ditt hem att kännas mer hemtrevligt. Du som älskar att resa kanske vill hänga upp den där trämasken du köpte i Afrika, använda en matta i ett klassiskt Inkamönster eller ställa en marockansk sittpuff i vardagsrummet. Om du har någon särskild sport som hobby kan du med fördel försöka hitta några inredningsdetaljer som har med sporten att göra, och om du gillar musik kan du rama in några snygga posters eller skivomslag med ditt favoritband. Fundera ut vad just du och resten av din familj tycker om, och försök sedan hitta några personliga inredningsdetaljer på det temat.

Gör det själv

Ett annat sätt att göra hemmet mer personligt på är att pyssla och tillverka inredningsdetaljer själv. Man kan också väldigt lätt göra om billiga möbler så att de ser betydligt mer exklusiva och unika ut, med enkla hjälpmedel. Att till exempel byta ut handtag eller knoppar på olika möbler kan göra väldigt stor skillnad, och är fixat på bara några minuter. Du kan också spraymåla hela möbler eller mindre detaljer så att de blir som nya. Ett annat tips är att ta in några vackra kvistar och grenar från naturen och ställa i en snygg vas. Dessa kan du också dekorera efter årstiden med till exempel en snygg ljusslinga, julpynt eller påskfjädrar. Inspiration hittar du enklast på nätet där det finns tusentals olika tips på hur du kan göra om dina möbler eller dekorera hemmet med detaljer som du skapat helt själv.