Meny Stäng

Måla om ditt hus med hjälp av proffs i Stockholm

När det är dags att måla om huset uppstår oftast samma fråga. Ska du som husägare själv ta dig an detta jobb eller är det bättre att anlita en professionell målare? Väljer man att måla om själv bör man ha en hel del tid, tålamod och dessutom en viss kunskap. Man bör dessutom vara medveten om hur lång tid det kommer att ta, speciellt med det förarbete som alltid krävs inräknat. Att anlita en målare är dyrare, fördelarna är dock många och detta är därför ett alternativ som bör tas under noggrant övervägande.

Få bästa resultat

Det mest uppenbara skälet att anlita en målare i Stockholm är naturligtvis att resultatet kommer att bli bättre. Hur händig du än är säger det sig självt att en person som är utbildad och har lång yrkeserfarenhet kommer att utföra ett bättre arbete än en lekman. En kompetent målare i Stockholm har utöver den rätta kunskapen även all nödvändig utrustning. Ställningar, säkerhetsanordningar och de bästa måleriverktygen ger de bästa förutsättningarna för att ett arbete av hög kvalité ska kunna utföras. Detta gäller speciellt underarbetet som är a och o för att det slutliga resultatet ska bli så bra som möjligt.

Spara tid och pengar

I rena pengar kommer det kosta dig mer att anlita en målare än om du utför arbetet själv. Tar du med den tid du sparar i beräkningen så rättfärdigas denna kostnad dock snabbt. Med ROT-avdraget inräknat brukar slutkostnaden för hela målningsarbetet landa på en högst överkomlig summa. Materialkostnaden blir i stort sett densamma oavsett vem som målar och påverkar därför inte till för- eller nackdel för något av alternativen.

Säkert arbete

Anlitar du en proffsmålare kan du också lita på att arbetet utförs på ett säkert sätt. Seriösa firmor använder sig av modern och branschriktig säkerhetsutrustning så att deras anställda kan arbeta tryggt och enligt de säkerhetsföreskrifter som finns. Du besparar dessutom dig själv risker och eventuella skador som kan uppstå om du väljer att måla själv. Det är betydligt större chans att en ovan målare som saknar rätt utrustning råkar ut för misstag och olyckor när de målar om ett hus.

ROT-avdrag

När du väljer att anlita en målerifirma i Stockholm för att måla om ditt hus ska du komma ihåg att använda dig av ROT-avdrag. ROT, som står för renovering, ombyggnad, tillbyggnad, är perfekt i detta fall. ROT-avdraget i sig innebär att du får dra av en del av kostnaden för arbetet som utförs. För tillfället uppgår avdraget till hela 30 %. Materialkostnaden får man dock inte göra avdrag från. Hantverkaren du anlitar sköter den administrativa hanteringen av ROT-avdraget så när du får fakturan för arbetet så har avdraget redan gjorts och du betalar den slutgiltiga summan direkt.