Meny Stäng

Vad som utmärker en Chesterfield soffa

Chesterfield soffa

En Chesterfield soffa är idag inget specifikt soffmärke eller en soffa som tillverkas av en specifik tillverkare eller företag, utan Chesterfield soffa är endast en form av en beskrivning enligt Oxford English Dictionary. Så vad är det egentligen som utmärker en Chesterfield soffa? De dragen på soffan som beskrivs som mest utmärkande är soffans rygg- och armstöd som har samma höjd. Soffans material är nästintill alltid av skin där kvaliteten beskrivs som väldigt hög och en annan detalj som utmärker soffan är att den består av ett flertal knappar.

Tillverkad av väl utvalda material

Det tillverkas soffor i en mängd olika material och utföranden. Precis som det mesta så finns det produkter som är äkta och oäkta, men en äkta Chesterfield soffa beskrivs alltid som en gedigen produkt, tillverkad av väl utvalda material och noggrannhet. Vill man vara säker på att soffan är äkta och att soffan är certifierad av en Chesterfield tillverkare så finns det under sittdynan ett serienummer tillsammans med kontaktuppgifter till tillverkaren. Något som beskrivs som ett äkthetscertifikat, vilket innebär att hela soffan är tillverkad med rätt material och på ett korrekt sätt. Så funderar man på att köpa en Chesterfield soffa så kan det vara ett tips att kontrollera om det finns ett äkthetscertifikat, för att vara säker på att det är en äkta Chesterfield soffa man har fått tag i.

Skinn av ytters kvalité

Skinn av ytters kvalité

Trots att en Chesterfield soffa idag inte tillverkas av en specifik tillverkare eller företag så tillverkas den trots allt alltid i Storbritannien och den tillverkas alltid för hand. Själva stommen till soffan består av ett massivt trä, antingen i björk eller bok. Soffan stoppas nästintill alltid av skumplast men det kan förekomma att man tillsätter hästtagel, men det vanligaste är fortfarande att soffan enbart fylls med skumplast. Materialet som Chesterfield soffa består utav är som beskrivs ovan i skinn av ytters kvalité, ett material som medför att soffan kommer hålla i oerhört många år framöver. Avslutningsvis har vi soffans fötter och de klädsamma knapparna som är två detaljer till som utmärker Chesterfield soffan. När det kommer till en Chesterfield soffa som är äkta ska dessa vara av mahogny och rundande knappar.

Bidrar till en ergonomisk sittning

Idag finns det oerhört många olika former av en Chesterfield soffa, men den klassiska soffan utmärks som något hårdare och brukar vara vanligt förekommande på kontor eller i lyxigare finrum. Något som ofta missuppfattas när man ser en äkta Chesterfield soffa är att det ska vara obekväma att sitta i något som inte alls stämmer, tack vare den stoppning som soffan består av vilket även bidrar till en ergonomisk sittning. Det finns idag mängder av företag och tillverkare som gör sin egen variant av en Chesterfield soffa. Det kan handla om att soffan görs djupare eller att ryggstödet är designat något längre för att öka bekvämligheten.

Det finns idag en uppsjö av olika varianter av en Chesterfield soffa, men det finns precis som det har nämnts här ovan en del egenskaper som utmärker en äkta Chesterfield soffa. Något som kan vara bra att känna till om man är på jakt efter en Chesterfield soffa och vill vara säker på att det är en äkta soffan man köper och inget annat. Idag beskriver många soffan som en möbel som aldrig kommer bli omodern med tanke på dess klassiska utseende och som samtidigt beskrivs som en möbel som är enkel att möblera med i exempelvis sitt hem, kontor eller salong.