Meny Stäng

För- och nackdelar med att skaffa ett soffbord till soffan i vardagsrummet

Dags för ett nytt soffbord älskling?

Det finns både fördelar och nackdelar med att ha ett soffbord i vardagsrummet. Här nedan går vi igenom olika anledningar till varför eller varför inte du bör skaffa ett soffbord till soffan i vardagsrummet.

Fördelar

De fördelar som finns med att skaffa ett soffbord är främst att du då har något att ställa ner saker på. Om du till exempel gillar att äta snacks eller mat i soffan har du någonstans att ställa ner diverse skålar och tallrikar på utan att riskera att du spiller eller tappar ut allt i soffan och stökar ner.

En annan fördel är att bordet kan användas som ett fint inredningsobjekt. Du kan ställa fram fina blommor på bordet eller lägga fram trendiga magasin och böcker. Det är också ett bra ställe att ställa fram olika ljushållare på för att öka mysfaktorn när du sitter i soffan. Levande ljus förhöjer verkligen stämningen i ett rum på ett sätt som väldigt få andra saker har förmåga att göra. En tredje fördel är att det helt enkelt är väldigt bekvämt att ha ytterligare en avlastningsplats där du kan ställa ner saker när du stressar runt eller plötsligt får bråttom med något.

Nackdelar

Den största nackdelen kan vara att soffbordet kan vara i vägen för dig om du plötsligt får bråttom upp ur soffan eller när du bara ska ställa dig upp vanligt. Om bordet står lite ojämnt riskerar du att gå in i det om du inte är uppmärksam, vilket kan leda till otäcka blåmärken och sår. En annan nackdel är att det kan ta uppmärksamheten från din soffa eller någon annan inredningsdetalj i rummet, som till exempel en fin matta framför soffan, som du vill ska vara synlig. Om soffbordet då står i vägen kan det bli svårt för betraktaren att se och uppskatta något som du kanske tycker väldigt mycket om. En tredje nackdel är att det blir ytterligare en plats som du måste hålla ren och städa undan på. Det blir lätt så att man ställer ner olika saker på närmaste bord och då måste man sedan plocka undan allt igen för att det ska se rent och prydligt ut i hemmet. Desto färre avlastningsplatser du har i hemmet desto mindre tid måste du lägga på att se till att de är städade och undanröjda.

Slutsats

Vad som fungerar i ditt hem är helt och hållet upp till dig och de som gemensamt bor där. Bara du själv kan känna av om det skulle passa att ha ett soffbord framför din soffa i vardagsrummet eller om det inte skulle passa in. Du kan väga olika fördelar och nackdelar mot varandra och komma fram till vad som känns bäst för dig. Kom bara ihåg att inget inredningsbeslut är någonsin hugget i sten. Man kan alltid ändra sig i framtiden om man kommer på att man nog hade velat ha ett soffbord eller om man kommer på att det inte alls passade in som man tidigare trott att det skulle göra. Alltså är det upp till dig att avgöra hur du vill inreda ditt hem för att det ska känna så bra som möjligt för just dig.