Meny Stäng

Arkitektur & fastighetsutveckling i Amsterdam

Upplev den moderna och historiska arkitekturen i Amsterdam
Att investera i fastighetsutveckling kan vara ett av de mest lönsamma sätten att öka dina tillgångar. För att maximera avkastningen på din investering är det värt att studera branschen och arkitekturen i det område du är intresserad av.

Låt dig bli inspirerad av Amsterdams arkitektur

Titta bara på Holland och vilken historisk betydelse arkitekturen haft under olika epoker; från 1600-talet då det holländska imperiet var på sin höjd till modernismens utveckling under första hälften av 1900-talet. Numera bjuder Holland på banbrytande modern arkitektur och de holländska arkitekterna har uppnått en global prestige.

Hollands mest arkitektoniskt spännande stad är utan tvekan Amsterdam med sina pampiga kanalhus och gavelfasader. Här har du även alla vackra väderkvarnar och pittoreska vindbroar. Staden bjuder på massor med arkitektoniska skatter och upplevelser för varje designälskare.

Faktum är att arkitekturen är på en så hög nivå att Amsterdams kanaler finns med på UNESCO:s världsarvslista. Det är längs kanalerna du hittar alla charmiga och pampiga kanalhus som ursprungligen var bostäder för de rika. Eftersom många av dessa arkitektoniska underverk byggdes under 1600-talet är det som att besöka ett museum när du promenerar där.

Titta på Amsterdams främsta arkitekturstilar

Den dynamiska blandningen av modern och historisk arkitektur i Amsterdam gör det värt att investera i en studieresa. Låt dig bli inspirerad av arkitektur & fastighetsutveckling i Amsterdam genom att vandra längs med kanalerna och beundra alla gavelhus. Några av de mest inspirerande arkitekturstilarna som du kan hitta i Amsterdam är:

  • Amsterdamskolan – Amsterdamskolan var en arkitektonisk stil från 1910-talet som du kan se på många statliga byggnader, skolor och bostadsområden. Det mest ikoniska med denna arkitektoniska stil är den expressiva rikt dekorerade formen av tegelklädda fasader.
  • Klassikerna – Två av stadens mest välkända och ikoniska byggnader är Amsterdams centralstation och Rijksmuseum. Båda byggnader kombinerar element från både gotiken och renässansen. Ibland anses de vara i nygotisk stil.
  • Moderna klassiker – I Amsterdam hittar du storslagen arkitektur som till exempel det massiva ”badkaret”. Precis som namnet antyder påminner byggnaden om ett badkar och utgör en del Stedelijk Museum. Stilen är inspirerad av överlappningen mellan den fysiska verkligheten och fiktion.
  • Brutalism – På senare tid har brutalismen kommit tillbaka och väckt intresse bland arkitekter i Amsterdam. Den här arkitekturstilen är känd för att använda betong och stål på ett funktionellt och skarpt sätt.

Kom igång med fastighetsutveckling

När ditt sinne är fullt med inspiration och intryck från arkitekturen i Amsterdam är nästa steg att köpa en fastighet. Inspiration och kreativitet är hemligheten bakom framgångsrik fastighetsutveckling!

Även om du känner dig taggad och knappt kan vänta tills du kommer igång är det värt att beräkna dina kostnader. Se till att göra en analys av din budget och fastighetsmarknaden i området. Det viktigaste av allt är att beräkna fastighetens aktuella värde och hur mycket den kommer att vara värd när du har utvecklat den. Kom ihåg att det är klokt att anlita en besiktningsman för att undvika eventuella problem som du inte kan se med blotta ögat.