Meny Stäng

Val av färg på sin soffa

En soffa är en ganska stor investering till hemmet och det är inte alltid lätt att välja vilken typ av soffa man vill ha. Soffan är avgörande i både hemmets känsla och utseende och därför bör man välja med omsorg. Men hur väljer man färg på sin soffa?

Oftast har man redan en vision av hur man vill att hemmet och vardagsrummet eller tv-rummet ska se ut. Men det är inte alltid så att visionen fungerar i verkligheten. Att välja färg på sin soffa och soffgrupp kan vara lite svårt och det finns en del avgörande faktorer i valet av både färg och material.
Har man barn till exempel, är det inte alltid det mest optimala att skaffa sig en vit eller ljus soffa. Barn springer runt mycket och kan ha mat och annat kladd på händerna och därför blir soffan också snabbare fläckig och förstörd. Då kan det vara bra att välja bland mörkare färger som kamouflerar smuts och fläckar.

För de som har större husdjur, som hund eller katt, kan det vara avgörande vilken färg det är på pälsen och hur mycket djuret fäller.
Är det till exempel en hund med vit päls så kanske det inte är en jättebra idé att skaffa sig en mörk soffa. Då kan det vara bättre att istället välja en ljus färg som kamouflerar pälsen då man inte har möjlighet att dammsuga och göra rent soffan hela tiden.

Sedan kan man också fundera över vilken känsla man vill att rummet ska ha och vilka färger som passar in och som man själv faktiskt tycker om. Det är viktigt att vara praktisk i valet av färgen på soffan men det är också viktigt att välja något iögonfallande. Man vill ju ändå gärna ha det snyggt i sitt hem!

Populära färger på soffor är bl.a brun, svart och beige.