Meny Stäng

Att förvara sina böcker snyggt

Det är något speciellt med böcker. Trots att vi kan läsa det mesta via internet eller i läsplattor, och att ljudböcker funnits tillgängliga länge, är vi många som vill ha riktiga böcker som vi kan läsa om och om igen. Och även om de aldrig blir omlästa har de sin givna plats i både hjärta och hem. Många älskar sina böcker och drömmer om ett eget litet bibliotek hemma, där alla skatter kan samlas på ett ställe.

förvara dina böcker snyggt

Med många böcker behöver man givetvis också bra och rejäla bokhyllor. Och bokhyllor finns i ett mycket stort utbud. Det finns stora och små, vägghängda och golvstående. Ja, det finns kort sagt bokhyllor för alla smaker och behov. Men, vad ska man välja om man ska köpa nya bokhyllor till sina böcker?

Böckerna får stå i blickpunkten

Det är naturligtvis en smaksak, och valet är helt individuellt. Gillar du böcker, och bokhyllorna bara ska användas som förvaring för dessa kan det kanske vara bra att välja en enklare hylla, där böckerna får stå i blickpunkten. Det finns många enkla hyllor, med bara hyllplan. Hyllor som du kan kombinera ihop och, om du vill, skapa en hel bokvägg, eller till och med ett litet bibliotek. I en enkel hylla där böckerna spelar huvudrollen kan det ge en extra stor effekt om du sorterar böckerna efter färg. Men, vill du hellre ha dem sorterade efter ämne eller bokfack gör du naturligtvis så.

Du kan förstås också välja snygga och designade bokhyllor även om de ”bara” är till för att förvara böcker i. Det viktiga om du har många böcker är att se till att det finns tillräckligt med plats i hyllorna. En del bokhyllor är inte avsedda för enbart böcker, och har kanske skåp eller lådor i kombination med hyllplan. Dessa hyllor är snygga möbler som kan ge ett lyft till nästan vilket rum som helst, men har du en stor bokskatt kanske de inte ger tillräckligt med förvaringsplats.

Inspiration för att inreda ditt eget hemmabibliotek

Utbudet av bokhyllor är mycket stort och det finns som sagt både renodlade bokhyllor och kombinerade möbler som också kan användas till annat. Här, på nätet, kan du se en stor del av det enorma sortimentet, och du kan hämta inspiration för att inreda ditt eget hemmabibliotek. Eller för att inreda med bra förvaringsmöbler över huvud taget, även om du inte har en stor samling av böcker. För man måste sannerligen inte vara boksamlare för att ha behov av bokhyllor. Har du en hörna, eller ett rum, där du sitter och pysslar eller utövar någon annan form av hobby, behöver du kanske förvaring för material och annat. Då kan en bokhylla, med sin öppna förvaring, vara det perfekta alternativet. I bokhyllan får du en bra överblick av dina prylar och det blir lätt att plocka fram det du behöver för tillfället.

Titta på bokhyllorna här, och hämta inspiration eller välj ut din speciella favorit. Här kan du också jämföra både modeller och priser, för att få din bästa hylla till det bästa priset.