Meny Stäng

Höj- och sänkbara skrivbord

Det finns många positiva anledningar till att införskaffa sig höj- och sänkbara skrivbord till bästa pris eller förse arbetsplatsen med sådana. Dessa bord har varit vanligt förekommande under många år, av den simpla anledningen att de är mer ergonomiska än de ”fasta” alternativen. Med ett höj- och sänkbart skrivbord kan du se till att minimera risken för förslitningsskador på kroppen, som t.ex. problem med rygg och axlar. Det är tack vare mekaniken i borden som du själv kan välja hur högt eller lågt bordet ska vara. Det betyder i sin tur att du kommer att kunna anpassa det perfekt efter din egen längd, samtidigt som du kan variera genom att både stå och sitta.

Innan du köper ett höj- och sänkbart skrivbord finns det dock en del saker som kan vara bra att tänka på. Även om alla bord har samma mål, att låta användaren stå och sitta, så finns det olika tillverkare som skapar bord med olika funktioner. Här kommer du att få läsa om några saker som du bör ha i åtanke när det är dags att köpa ett justerbart skrivbord.

Hur fungerar mekaniken?

Om du aldrig har köpt ett höj- och sänkbart skrivbord tidigare kanske mekaniken inte är något som du lägger så mycket vikt på. Detta kan dock bli ett stort misstag. Du behöver se till att du granskar hur mekaniken i bordet fungerar innan du väljer. Det betyder att du ska titta på kvaliteten, men även se efter hur påkostad mekaniken faktiskt är. En annan viktig faktor är underhållet. Vad kommer att krävas av dig?

Välj ett skrivbord med lång garanti

Ett justerbart skrivbord har i många fall en längre garanti än vanliga alternativ. Här är det bra att försöka få till en så lång garanti som möjligt. Då säkerställer du att du är skyddad om bordet skulle gå sönder eller om du skulle få problem med mekaniken. Du kan jämföra garantier från olika företag med hjälp av internet.

Välj ett bord du tycker är snyggt

Förr fanns det inte så många alternativ när det kom till justerbara skrivbord, men idag är utbudet väldigt stort. Det betyder att du inte måste nöja dig med det första bästa, utan du kan med fördel och enkelhet hitta ett bord med en färg och design som passar dig i smaken. Välj mellan stora, små, rundade eller kantiga alternativ. Vill du ha ett bord med eller utan förvaring?

Kontorsstolar och golvskärmar som passar till skrivbordet

Passa på att även köpa kontorsstolar, när du ändå byter ut skrivborden på kontoret. Det kan även vara läge att införskaffa en par till snygga golvskärmar till skrivbordet.