Meny Stäng

Tips på kuddar till soffan

De flesta av oss spenderar nog mer tid i soffan än vad vi skulle vilja erkänna och därför är det viktigt att den är snygg och komfortabel. Oavsett om du har en gammal eller modern modell så kan några välplacerade kuddar i fin design och storlek göra stor skillnad, och här kommer några tips på hur du väljer bäst.

Storlek och form

Visst är det härligt med kuddar för både ögat och kroppen, men det är samtidigt viktigt att de passar i soffan. Välj alltid modeller som har bra passform, och tänk på att en kudde inte nödvändigtvis måste vara fyrkantig. Det finns massor av kul modeller som till exempel är runda eller cylinderformade och det finns också kuddar som är tillverkade som hjärtan eller djur.

Motiv

En bra kudde bör ha ett borttagbart överdrag som är lätt att tvätta och det gör att du samtidigt kan ha ett urval på lager för olika tillfällen som exempelvis julmotiv eller ljusa blomster till sommaren. Du kan också låta trycka dina egna foton som överdrag, eller kanske till och med virka eller sy dem. Ju mer personligt ett hem är, desto trevligare är det att vistas i.

Tänk praktiskt

Förutom att kuddarna ska vara enkla att rengöra så är det också smart att välja färger och mönster som inte bara passar rummet utan också slipper smuts och fläckar. Ljusa, enfärgade kuddar är nog så vackra men kanske inte helt praktiska om du har småbarn eller husdjur. Välj hellre överdrag med mönster så att du inte hela tiden måste rengöra dem.

Värme och massage

Om du lätt blir frusen och stel så finns det idag kuddar som har värmefunktioner eller till och med kan ge en skön massage. Tänk också på att byta ställning då och då, och med hjälp av dina kuddar kan du vila fötter och ben och få stöd för trötta axlar och rygg.